Header Ads

Horrorant: Το νέο horror blog από το διεστραμμένο μυαλό που δημιούργησε το FilmBoy

Οι ταινίες τρόμου είναι ταινίες που έχουν στόχο να σε τρομάξουν, να προκαλούν φόβο και πανικό, να επικαλούνται τις χειρότερες φοβίες μας, συνήθως σε ένα τρομακτικό και συγκλονιστικό φινάλε και την ίδια στιγμή σε μια καθαρτική και διασκεδαστική εμπειρία.

Επικεντρώνονται στην σκοτεινή πλευρά της ζωής, το απαγορευμένο και τα περίεργα και ανησυχητικά γεγονότα.

Ασχολούνται με την αρχέγονη φύση του ανθρώπου και τους φόβους του: εφιάλτες, την τρωτότητα του, την αλλοτρίωση, την αποστροφή και τον τρόμο του προς το άγνωστο, τον φόβο για το θάνατο, την απώλεια της ταυτότητας ή ακόμα και το φόβο της σεξουαλικότητας.

Όλα τα σκοτεινά, πρωτόγονα και αποκρουστικά γνωρίσματα που μας απωθούν αλλά και μας προσελκύουν, παρουσιάζονται στο είδος των horror ταινιών.

Είπα και στην εκπομπή ότι για μένα, οι ταινίες τρόμου σου προκαλούν συναισθήματα που στη πραγματική ζωή δεν μπορείς (ή ..δεν θες) να έχεις.

Αν φοβηθείς, είδες μια καλή ταινία τρόμου.  

Αλλά για να διαβάζετε ένα blog θα πρέπει να γνωρίζετε ποιος το γράφει – αυτός είναι ένας κανόνας που πολλοί bloggers ξεχνούν, αλλά που εσείς ξέρετε από την εμπειρία σας στο FilmBoy και το Heroes For A Day ότι εμείς τον σεβόμαστε.


Λοιπόν, εγώ είμαι παιδί των 80’s αλλά η αγάπη μου για τα horror films γεννήθηκε με τις ασπρόμαυρες ταινίες που έδειχνε η ελληνική τηλεόραση μετά τα μεσάνυχτα.

Είμαι μεγαλωμένος με ταινίες του Boris Karloff, του Christopher Lee, του Peter Cushing αλλά και του Alfred Hitchcock, του οποίου Τα Πουλιά
ήταν η 1η horror ταινία που, νομίζω, είδα στη ζωή μου.

Έφηβος είδα το Fright Night και κατάλαβα ότι οι ταινίες τρόμου δεν είναι μόνο οι ασπρόμαυρες Frankenstein και Dracula ταινίες των 60’s αλλά και τα νεανικά horror του Fright Night και αργότερα του Wes Craven. 


Συνειδητοποιημένος πια θριλερ-άκιας, έκανα ένα πέρασμα από τον κόσμο του Dario Argento για να φτάσουμε στα Γαλλικά torture slashers και τον εξαιρετικό Ασιατικό τρόμο.

Όλα αυτά θα καλυφθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο Horrorant.

Από εδώ θα μαθαίνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις από τον χώρο της horror βιομηχανίας, θα βλέπετε τα καινούργια trailer, παρουσιάσεις και κριτικές (με το γνωστό στυλ), αφιερώματα, φεστιβάλ και ότι άλλο σκεφτεί το διεστραμμένο μου μυαλό.

Από το Horrorant δε θα λείπει και η ανδρική ματιά με τις Horror Scream Queens, τις γυναίκες ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν σε ταινίες και χρειάζονται …περαιτέρω ανάλυση ανατομικά.

Η κατανόηση σας για τυχόν λάθη επιβάλλεται καθώς το Horrorant το γράφει ένας άνθρωπος, και όχι το team του FilmBoy.

Μη διστάσετε να σχολιάζετε τυχόν λάθη και πιθανές ανακρίβειες, αλλά καλό θα ήταν να γίνονται όλα καλοπροαίρετα

Για να γίνει το Horrorant ένα επιτυχημένο blog σαν το FilmBoy, χρειάζεται φυσικά τη συμμετοχή σας, είτε με σχόλια είτε με παρατηρήσεις, είτε ακόμη και με συνεργασίες.

Η πόρτα του Horrorant είναι ανοιχτή σε όλους, αρκεί να έχουμε τους ίδιους στόχους.
Άλλωστε για να δημιουργηθεί το τωρινό team του Filmboy, περάσαμε από πολλά κύματα και μικρές συνεργασίες.


Πολλά είπα πάλι.
Καλή αρχή να έχουμε.
Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς.