Header Ads

Fading of the Cries review

Ας υποθέσουμε ότι μεταφέρεσαι στο χρόνο, κάπου στη δεκαετία του 90, μπαίνεις σε ένα videoclub, παίρνεις τυχαία βιντεοκασέτες από το ράφι των Horror/Fantasy και τις ρίχνεις στο blender.

Ο πουρές από πλαστικό και κομμένες ταινίες θα μοιαζει πάρα πολύ στο Fading of the Cries, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του visual effects supervisor Brian A.Metcalf.

Ένα άμορφο μίγμα από μεταφυσικά συστατικά, δράση και προσπάθειες για αντιγραφή πολλών - μα πολλών - χαρακτηριστικών ταινιών του είδους.

Ατμόσφαιρα από εποχή Hammer Studio, ζόμπι στυλ Romero, νεκρομαντεια τύπου Evil Dead, gothic μακιγιαζ και κοστούμια ξεπατικοτούρα από το The Crow, εφηβικό ρομάντζο τύπου Twilight ...

Και μέσα σε όλα αυτά, ξιφομαχίες αλά Dark Vader και μαγικά τύπου Harry Potter!

Με τόσες ...επιρροές, το εγχείρημα του Metcalf ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία από την αρχή.

Και είναι κρίμα γιατί το Fading of the Cries ικανοποιεί στα εφέ (η κανονική δουλειά του Metcalf άλλωστε), αν και έχει προβλήματα στην εν γένει παραγωγή.

Μετά από μια φιλονικία με τη Milf μητέρα της (Elaine Hendrix), η θέλω-να-γίνω-Bella-Swan Sarah (Hallee Hirsh) φεύγει από το σπίτι της ...



για να πάει βόλτα στη γειτονιά με τη φιλενάδα της όπου δέχονται επίθεση από ορδή ζόμπι.

Την φίλη της την τρώνε αλλά την ίδια θα τη σώσει ο έφηβος 'The Crow' σαμουράι Jacob (Jordan Matthews), ο οποίος ορκίζεται να την προστατεύει από τον νεκρομάντη Matthias (Brad Dourif) και τους εντεταλμένους του.

Αυτή είναι η πρώτη σκηνή του Fading of the Cries και τα μόνα που μένουν είναι τα απαραίτητα flashback για να εξηγήσουν πώς βρέθηκε η Sarah στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενός νεκρομάντη, γιατί ο μαυροφορεμένος σπαθάτος - που προφανώς διαβάζει πολύ James O'Barr - θέλει να τη σώσει και ποιο ρόλο παίζει σε όλα αυτά ο νεκρός πια θείος της (Thomas Ian Nicholas, ο Kevin των American Pie).

Σε μια συνέντευξη των συντελεστών διάβασα ότι σχεδόν όλη η ταινία γυρίστηκε σε πράσινη οθόνη και ότι πάνω από χίλια εφέ χρησιμοποιήθηκαν - οι ηθοποιοί έλεγαν ότι 'σε κάθε πλάνο μας έλεγαν 'δε πειράζει, θα το φτιάξουμε στο μοντάζ'.

Όποια απορία κι αν είχαμε λοιπόν για το πολύ κακό acting, μόλις μας λύθηκε. 


Το Fading of the Cries είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τί συμβαίνει όταν αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου μια ταινία ένας βιρτουόζο των visual effects (ο Metcalf ήταν υπεύθυνος για τα εφέ στο The Passion of the Christ του Mel Gibson).

Θα ασχοληθεί μήνες με τα εφέ και κανάδυο μερούλες με όλα τα άλλα.

Ναι, τα εφέ είναι ικανοποιητικά για low budget ταινία, αν και υπάρχουν στιγμές πρόχειρες και ψεύτικές.

Επίσης, έχω την εντύπωση ότι ο τίτλος Fading of the Cries πρέπει να άρεσε στον Metcalf γιατί αλλού δεν έχει σχέση με τη ταινία.

Στη τελευταία σκηνή όπου ο Jacob αντιμετωπίζει μια τελευταία φορά τον Matthias με τα σπαθιά τους, ο πρώτος ουρλιάζει τον τίτλο της ταινίας.

Έτσι ανόητα, χωρίς νόημα και χωρίς καμία εξήγηση.

Πολύ χάλι.
Μακριά.


RELEASE DATE
May 31, 2011 (UK)(DVD)
June 24, 2011 (US)(LA)
July 8, 2011 (US)(NY)
November 15, 2011 (US)(DVD)







Fading of the Cries trailer by Horrorant