Header Ads

Kill Katie Malone review

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς.

Εγώ πάλι, γουστάρω τις dvd κυκλοφορίες.

Εκεί μπορείς να βρεις άπειρες horror ταινίες, κάποιες από τις οποίες θα σε τρομάξουν πολύ περισσότερο από μεγαλο-στουντιακές παραγωγές και τουλάχιστον θα σε διασκεδάσουν χωρίς να το περιμένεις.

Για μένα, είναι καλύτερο να μην περιμένω πολλά και να με εκπλήξει θετικά μια ταινία τρόμου, παρά να έχω προσδοκίες και να ζητάω μετά τις δυο ώρες μου πίσω.

Το Kill Katie Malone του Carlos Ramos Jr. είναι από αυτές τις ταινίες που δεν θα τις έλεγες πολύ καλές, αλλά που ποτέ δε θα μετανιώσεις που τις είδες.

Τρεις φίλοι – συμφοιτητές, η Ginger (Masiela Lusha), ο Jim (Stephen Colletti) και ο Dixie (Jonathan ‘Lil J’ McDaniel) τσοντάρουν για να αγοράσουν ένα φάντασμα από το eBay.

Σύντομα, τους αποστέλλεται ένα μαύρο κουτί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη (Dean Cain, 5 Days of War) ο οποίος είναι πρόθυμος να το ξεφορτωθεί.

Μόλις οι φίλοι ανοίγουν το κουτί, αφύσικα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν και σύντομα, οι ‘εχθροί’ των παιδιών στο σχολείο βρίσκουν τραγικούς θανάτους, ένας προς ένας.

Όταν προσπαθούν να το ξεφορτωθούν, το φάντασμα στρέφεται εναντίον τους...


Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για το φάντασμα της Katie Malone, ένα μικρό κορίτσι από την Ιρλανδία που πουλήθηκε ως σκλάβα και δολοφονήθηκε.
Το μόνο που ζητάει είναι μια οικογένεια και, όταν οι φίλοι την απαρνιούνται εκείνη μετατρέπεται από …Casper σε Krueger!

Όσοι είστε ακόμα εδώ και δεν αλλάξατε σελίδα μετά το παν-ανόητο στόρι, νομίζω αξίζει το κόπο να διαβάσετε τη συνέχεια.

Καταρχάς, και επειδή μου αρέσει να αρχίζω από τα αρνητικά, η ταινία ήταν άτυχη στο casting.
Οι τρεις φίλοι-πρωταγωνιστές είναι εντελώς μη-εμπορικοί (πέρα από μέτριοι ηθοποιοί).

Η …Αλβανή Lusha είναι μια ασχημούτσικη κοπέλα μετριότατων δυνατοτήτων που ούτε καν τη θυμάμαι στο μέτριο Blood: The Last Vampire, ο Colletti, ο ‘ωραίος’ της παρέας, είναι ένας τυπάκος που δεν θα τον θυμόσασταν ακόμα κι αν ήταν ο μοναδικός ηθοποιός του Hollywood και ο μαύρος McDaniel είναι πολύ, μα πολύ κακός ηθοποιός.

Έπειτα, στο Kill Katie Malone υπάρχουν πολλά από τα κλισέ των teen horror, από αυτά που συνήθιζε να βγάζει η Trimark στη δεκαετία του 90.
Το αλλόκοτο γράφημα στο τοίχο, το gothic κορίτσι που το αποκρυπτογραφεί, ο νταής που πεθαίνει από τους πρώτους μερικά από αυτά.


Φυσικά υπάρχουν άφθονες ανοησίες στο σενάριο, αν ξεχάσετε ότι από την αρχή το στόρι είναι γελοίο μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Αλλά υπάρχουν και κάποια πολύ καλά σημεία στη ταινία, στοιχεία που μου έδωσαν να καταλάβω ότι τουλάχιστον ο Carlos Ramos Jr. προσπάθησε να είναι αξιοπρεπέστατος στη παρθενική ταινία του.

Το φάντασμα της Katie Malone δεν είναι καθόλου αστείο – μέχρι που θα σας τρομάξει και καναδυο φορές.

Τα CGI στους σκοτωμούς είναι φτηνά μεν (νομίζω ότι έπεσε πολύ σχοινί και πολύ τράβηγμα)  αλλά εγώ είδα καλές horror σκηνές, με μια από αυτές (η σκηνή που φαίνεται λίγο στο trailer με τον καθρέπτη) να είναι εξαιρετική.
Και μπορώ να θυμηθώ κι άλλες (στη γέφυρα, στο club, ακόμα και η εναρκτήρια).

Τέλος, γίνεται μια προσπάθεια να εξηγηθεί το φινάλε με ένα έξυπνο τέχνασμα που συνδέει τη φαινομενικά άσχετη πρώτη σκηνή με την υπόλοιπη ταινία, που εμένα με έπεισε.

Είπαμε, ξεχάστε για λίγο ότι μιλάμε για ένα σενάριο αγοροπωλησίας φαντασμάτων μέσω eBay!

Νομίζω ότι ο Ramos Jr. αξίζει ένα μπράβο γιατί προσπάθησε να κάνει ένα τρομακτικό teen horror χωρίς γυμνό και αίμα και, ως ένα βαθμό τα κατάφερε.
Σίγουρα έχει κάποιες καλές ιδέες για να τρομάξει θεατές, που ίσως να ενδιέφεραν κάποιους μεγαλο-παραγωγούς της βιομηχανίας.




Release Date: 

December 13, 2011 (US DVD)

Kill Katie Malone trailer από Horrorant