Header Ads

Zombie Apocalypse review

Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα με τις low budget ταινιών τρόμου δεν είναι τα ψεύτικα εφέ, οι χαζές ιστορίες ή οι ερασιτεχνικές σκηνές δράσης, αλλά η ανακολουθία.

Δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι αν δεν έχεις λεφτά, αρκεί να κάνεις μια ταινία που θα την προσέξεις το ίδιο σε όλη τη διάρκεια της.

Για παράδειγμα, το Zombie Apocalypse - η τελευταία συνεργασία της The Asylum με το κανάλι SyFy, που προβλήθηκε στην Αμερικάνικη τηλεόραση στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ πρίν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε σε dvd - μία made-for-tv ταινία με ζόμπι (και με τον Ving Rhames για κράχτη) που, εκεί που όλα είναι αξιοπρεπέστατα, έρχεται το φινάλε και σε κάνει να ντρέπεσαι που διασκέδαζες τόση ώρα.

Γιατί;
Μα γιατί σε κοροιδεύουν.
Κάποιος (από τη The Asylum, είμαι βέβαιος!) αποφάσισε να βάλει ένα CGI ζόμπι-τέρας στο φινάλε, κι ας μην υπήρχαν χρήματα ούτε για τα βασικά.


Το αποτέλεσμα είναι ένα άθλιο τέλος, με εφέ χειρότερα κι από video game, μιας κατά τα άλλα αξιοπρεπής ταινίας.
Για μένα, αυτό είναι ικανό να καταστρέψει ολόκληρη τη ταινία.

Το Zombie Apocalypse είναι μια εξόφθαλμη αντιγραφή του ακριβότερου Walking Dead.
Μια ομάδα επιζώντων ταξιδεύουν με φόντο μια πόλη που φλέγεται, μια κατεστραμμένη κι ερειπωμένη πόλη μετά την ...Zombie Apocalypse...


Οι ήρωες είναι οι κλασικοί σκληροί τύποι (και τύπισσες) που έχουν γίνει εξπέρ στο να σκοτώνουν ζόμπι με ποικίλους τρόπους και ...
Ξέρετε κάτι;
Αυτό είναι ένα έξυπνο μέρος της ταινίας.

Περιγράφει διαφορετικούς τύπους ζόμπι (άλλα αργόκίνητα και άλλα που τρέχουν) και χρησιμοποιεί διάφορα όπλα πέρα από τα κλασικά: ρόπαλο, μπαστούνι του γκολφ, σπαθί σαμουράι, οπλοπολυβόλο που κουβαλάνε σε καροτσάκι super market, τόξα (!), αλυσοπρίονα και φυσικά πιστόλια.



Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι χαρακτήρες, μερικοί από τους οποίους μοιάζουν να βγήκαν από πολεμικό cartoon - όπως η κοπελιά με τα μαλλιά-καρφάκια (Lilan Bowden), άλλοι απλώς από άλλη ταινία - όπως η 'Lara Croft' με το σπαθί (Lesley-Ann Brandt) και άλλοι κατευθείαν από το γυμναστήριο (Ving Rhames).

Παίζουν ακόμα η Taryn Manning ως εύθραστη μονίμως φοβισμένη κοπελιά, ο Johnny Pacar ως ο αγαπησιάρης της παρέας, ο Gary Weeks που φέρεται σαν αρχηγός και άλλοι.

Το Zombie Apocalypse είναι ένα 'video game' με πολλούς χαρακτήρες, πολύ gore και κάποια πολύ άσχημα εφέ στο τέλος.
Είναι cable junk όπως τα λένε στην Αμερική, αλλά είναι και διασκεδαστικό συγχρόνως.

Μέσα στη φτήνια του, είναι σίγουρα ένα βήμα μπροστά και για τις δύο εταιρείες παραγωγής και σίγουρα είναι καλύτερο από όλα όσα έχουν φτιάξει κατά καιρούς και η SyFy και η The Asylum (Mega Shark vs Crocosaurus, Titanic 2, Transmorpers κλπ).

Μια χαρά ταινία αλλά κλείστε το 10 λεπτά πριν το φινάλε.