Header Ads

2-Headed Shark Attack review

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς.

Υπάρχουν ταινίες που πρέπει να δει οπωσδήποτε ένας horror fan μια φορά στη ζωή του ...αλλά προσοχή, μόνο μία φορά!
Αυτές οι ταινίες έχουν τη σφραγίδα της Asylum και θα τις γνωρίσετε εύκολα από τους τίτλους: Mega Shark vs Crocosaurus, Titanic 2, Transmorphers (!!), The Terminators κλπ.

Εγώ το έκανα το ψυχικό, βλέποντας το 2-Headed Shark Attack.
Και δεν έχει κανένα νόημα να αρχίσω να σας λέω πόσο ηλίθιους διαλόγους έχει και πόσο προσβλητικά ηλίθιο ήταν το στόρι, γιατί εγώ ...ηλίθιος δεν είμαι.

Μόνο ένας τέτοιος θα καθόταν να δει ένα φιλμ με δικέφαλους καρχαρίες (...ξαναλέω, καρχαρίες με δυο κεφάλια) της Asylum και πρωταγωνίστριες τη Carmen Electra και τη Brooke Hogan, έχοντας προσδοκίες για οτιδήποτε περισσότερο από τα βυζιά της πρώτης, καρχαρίες που τρώνε ανθρώπους, βυζιά γενικά, νερωμένο αίμα και πολύχρωμα μπικίνια.

Τα τελευταία μάλιστα, πρέπει να έσωσαν οικονομικά τη παραγωγή καθώς δε πρέπει να χρειάστηκε ούτε σεντς για τα ρούχα της ταινίας.

Σε όλα τα πλάνα υπάρχει ένα ζευγάρι tities που κουνιέται μπροστά σου, διαφόρων μεγεθών και χρώματος, είτε με μαγιό είτε χωρίς.
Ειλικρινά, ήμουν έτοιμος να ζητήσω το μενού, νομίζοντας ότι βρίσκομαι στα (αδικοχαμένα) Hooters!





Το 2-Headed Shark Attack του Cristopher Ray ακολουθεί φοιτήτριες και τα μαγιό τους (διαβάζω και φοιτητές, αλλά δεν τους πρόσεξα αυτούς) που βρίσκονται σε ένα σκάφος για μια ...εκπαιδευτική εκδρομή, με οδηγό τον καθηγητή τους (Charlie O'Connell), αλλά σας διαβεβαιώνω ότι κανείς δεν μαθαίνει τίποτα σε αυτή τη τάξη.
Όσοι γνωρίζετε το Girls Gone Wild, παίρνετε μια ιδέα για το τί τάξη μιλάμε.

Λοιπόν, το σκάφος μπάζει αλλά επισκευάζεται, ένα νησάκι υπάρχει στο βάθος, λίγοι μένουν στο σκάφος και ο καθηγητής με τη τάξη πηγαίνουν για εξερεύνηση στο έρημο νησί.

Το πηγαινέλα γίνεται με μηχανοκίνητες βάρκες και ...φαντάζεστε τη χαρά του καρχαρία με τα δυο κεφάλια.

Αλλά το σενάριο δεν είναι τόσο λιτό.
Το νησί για κάποιο λόγο βυθίζεται σιγά σιγά, έτσι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής, ειδικά τη στιγμή που το μεγάλο σκάφος βυθίζεται και όλοι μένουν εγκλωβισμένοι στο νησί ...που βουλιάζει, με τον δικέφαλο (καρχαρία) να βγάζει μαχαιροπίρουνα και να στρώνεται για μάσες.

Η Brooke Hogan είναι η πρωταγωνίστρια ...λάθος.
Το μπικίνι της Brooke Hogan πρωταγωνιστεί ως η πιο δυναμική μαθήτρια με ιδέες, τόλμη και ...υπερφυσικές δυνάμεις καθώς πλάκωσε στις μπουνιές το δικέφαλο (καρχαρία) στη τελική σκηνή.

Όσο για τη Carmen Electra, φαίνεται ελάχιστα στη ταινία.
Μένει στο σκάφος, κάνει ηλιοθεραπεία και παίρνει πόζες κοιτώντας τη κάμερα, λες και βρίσκεται σε μπικίνι photo shoot, ακόμα και τις πιο κρίσιμες στιγμές.



Για παράδειγμα, η καπετάνισσα βουτάει για να φτιάξει τη τρύπα στο καράβι και η Carmen της λέει με φανερή αγωνία 'Πρόσεχε!'.
Την επόμενη στιγμή, πηγαίνει στο κατάστρωμα, βγάζει το top της και λικνίζεται στον ήλιο, με τα μάτια καρφωμένα στη κάμερα!

Α, αργότερα επαναλαμβάνει και την ατάκα 'Get out of the goddamn water!' καμιά δεκαριά φορές, οπότε φαντάζομαι ότι υπάρχει ερμηνεία εδώ.

Όσο για τα εφέ, η Asylum είναι πια σε θέση να μην έχει πλαστικά σωσίβια για καρχαρίες.

Τα δύο κεφάλια τα βλέπουμε ή από πολύ μακριά ή από πάρα πολύ κοντά να δαγκώνουν φοιτήτριες, μια τεχνική που ευνοεί τα low budget films.
Από μακριά δε χρειάζονται λεπτομέρειες και από κοντά αρκούν μόνο τα κεφάλια και όχι ολόκληρος ο καρχαρίας.

Διασκεδάσατε με τη κριτική μέχρι τώρα;
Ακούστε τώρα το καλό.

Το 2-Headed Shark Attack είναι κλάσεις ανώτερο από το 'σοβαρό' Shark Night 3D.
Έχει περισσότερη δράση, έχει πιο πολλά boobies, έχει πιο άγριες επιθέσεις από τον καρχαρία, πιο fun killings και σε αντίθεση με εκείνο, έχει πλάκα.

Αυτό είναι το 2-Headed Shark Attack.
Σε όποιον άρεσαν αυτά που διάβασε, ξέρει τί θα δει και θα το κάνει, στους άλλους δεν το συνιστώ.

Αν με πιέζατε πάντως, θα σας έλεγα ότι δεν είναι και τόσο άσχημος τρόπος να ξοδέψεις 88 λεπτά.

Two Heads. Many Boobs. No Brains.
Τόσο απλά.




Release Date:
January 31, 2012 (US DVD) 












2 Headed Shark Attack trailer από Horrorant