Header Ads

A Darker Reality review

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς.

Το ανεξάρτητο A Darker Reality του Chris Kazmier είναι ένα remake ενός όχι και τόσο παλιού φιλμ, του Dark Reality (2006) από κάποιον Christopher Hudson και έχει ενδιαφέρον να πω δυο λόγια για δαύτο.

Εκείνο ήταν ένα άθλιο horror που γυρίστηκε πειραματικά σε 6 ημέρες, χωρίς σενάριο, οι ηθοποιοί αυτοσχεδίαζαν σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια των γυρισμάτων και δεν είχαν καν σκοπό να προβληθεί ποτέ ή έστω να κυκλοφορήσει σε DVD.
Μάλιστα, οι συντελεστές και οι ηθοποιοί αστειεύονταν μεταξύ τους λέγοντας ότι 'ούτε εμείς δεν θα το δούμε'.

Ο σκηνοθέτης και οι παραγωγοί σοκαρίστηκαν όταν το φιλμ τους αγοράστηκε τελικά για DVD.
Όχι μόνο αυτό, αλλά τους ζητήθηκε να προλογίσουν το DVD και να πουν πόσο τους άρεσε.

Όταν αργότερα ο σκηνοθέτης ρωτήθηκε για τις πανάθλιες κριτικές που πήρε η ταινία του, γέλασε και είπε: 'I Agree. I hated as well.'

Ο υπεύθυνος ήχου και μουσικής επένδυσης του Dark Reality ήταν ο Kazmier ο οποίος νιώθει ότι εμπνεύστηκε από την ιστορία και σκηνοθέτησε το A Darker Reality, δύο χρόνια μετά (2008) αλλά μόλις τώρα βρήκε το δρόμο για τα ράφια.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον πράκτορα Alex Belasco (James C.Burns) που προσπαθεί να αποκαλύψει τη ταυτότητα του 'Ghost' (Daniel Baldwin), έναν μανιακό - αλλά πιστό στους κανόνες - serial killer που απαγάγει κοπέλες, τις βασανίζει και μόλις αυτές χάσουν το ενδιαφέρον του, τις σκοτώνει.




Με τον αριθμό των θυμάτων να μεγαλώνει συνέχεια, ο Alex θα ρίξει τον εγωισμό του και θα συνεργαστεί με τη Dr. Jesse Mecalfe (Sunny Doench), μια ψευτο-celebrity που έγινε διάσημη για την ικανότητα της να μελετά προφίλ δολοφόνων και να τους αποκαλύπτει.

Εκείνη μαζεύει στοιχεία και λεπτομέρειες από το μοναδικό θύμα που μπόρεσε να δραπετεύσει, ενώ ο Alex συλλέγει πληροφορίες από έναν κατάδικο με τον οποίο φαίνεται ότι ο 'Ghost' ανταλλάζει email.

Όλα όσα σας απωθούν να δείτε μια ταινία, υπάρχουν εδώ.

Δολοφόνοι που μονολογούν επί ώρες, κλισέ (η όμορφη συνεργάτιδα, ο κατσούφης μπάτσος που αρνείται να συνεργαστεί με κάποιον άλλο, ακόμα κι αν πρόκειται για τις ζωές αθώων κοριτσιών, ο κατάδικος που κάνει πλάκα αλλά τελικά τους βοηθάει), ερασιτεχνική σκηνοθεσία (κατά το ήμιση έστω), κακές ερμηνείες, κακό φινάλε,
ο Daniel Baldwin.

Όλα τα έχουμε ξαναδεί και φυσικά πολύ καλύτερα.

Μπορώ όμως να πω καλά λόγια για τη πρόθεση του Kazmier να αναλώσει πολύ περισσότερο χρόνο στον σκοτεινό κόσμο του 'Ghost' παρά να κυνηγά τον μπάτσο στις αναζητήσεις του.


Και ειδικά εκεί, έχεις την αίσθηση ότι σκηνοθετήθηκε από κάποιον άλλο, καθώς οι σκηνές στο άντρο του killer έχουν πολύ καλή ατμόσφαιρα με κάποιες διεστραμμένες σκηνές βασανιστηρίων - όπως αυτή στη μπανιέρα και το δίχτυ από πάνω - να είναι πολύ καλή έμπνευση.

Ο Kazmier στήνει το σκηνικό ωραία αλλά ...δεν ξέρει τί να το κάνει.
Ο Ghost πλησιάζει τα θύματα του κραδαίνοντας αιχμηρά εργαλεία και αντικείμενα, αλλά δεν κάνει τίποτα παρά μόνο απειλεί και φιλοσοφεί: “I’m getting better at focusing my hate on the women of this world!

Στη πραγματικότητα δεν θυμάμαι να είδα κανένα σκοτωμό ή βασανιστήριο - όλα τα φανταζόμαστε ή απλά βλέπουμε το αποτέλεσμα.
Ψέματα, υπάρχει μία ...απολέπιση ενός χεριού μιας νεκρής, το δέρμα της οποίας γίνεται φαγητό για τις υπόλοιπες φυλακισμένες, αλλά είναι η μοναδική και φαίνεται εντελώς ψεύτικη.

Η σκηνοθεσία έξω από το άντρο του κακού είναι ερασιτεχνική και οι ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών είναι άθλιες - η μόνη που διασώζεται κάπως είναι η Heather Howe, που υποδύεται μία εκ των θυμάτων και που παίρνει τη κατάσταση στα χέρια της ουκ ολίγες φορές (και προσφέρει και το μοναδικό γυμνό της ταινίας).

Το φινάλε δε, είναι εντελώς αποτυχημένο καθώς αφήνει τη ταινία πρακτικά στη μέση.
Εκεί που πρέπει να αρχίσει η τελική αναμέτρηση, βγαίνουν οι τίτλοι τέλους!

Αν λάβω υπόψη μου την έλλειψη budget, το A Darker Reality δεν είναι άθλιο γενικά.
Είναι όμως αρκετά κακό, έχει φοβερές ελλείψεις τεχνικά και δεν υπάρχει λόγος να το δει κάποιος, εκτός αν είναι συγγενής των Baldwin.






A Darker Reality trailer από Horrorant