Header Ads

Το φοβερό φινάλε του I Spit On Your Grave που δεν είδαμε ποτέ!


Εσείς είχατε ακούσει για το εναλλακτικό φινάλε του προπέρσινου I Spit On Your Grave;

Οι τύποι στο Dread Central βρέθηκαν πρόσφατα με τη πρωταγωνίστρια Sarah Butler, τον σκηνοθέτη και παραγωγό Steven R. Monroe και την παραγωγό Lisa Hansen, και μίλησαν σχετικά με τη πιθανή συνέχεια του remake του 2010 καθώς και για την εναλλακτική κατάληξη της ταινίας την οποία το κοινό ποτέ δεν είδε!

'Ναι, το σκεφτόμαστε' είπε η Hansen, επιβεβαιώνοντας τις φήμες μιας συνέχειας του remake της rape-revenge ταινίας του 1978. 

'Η ταινία δεν πήγε καλά στις αίθουσες, αλλά έκανε πολύ καλά νούμερα στο DVD, έτσι το σκεφτόμαστε, αλλά μέχρι να έχουμε μια πραγματικά καλή ιστορία που πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει και θα έχει απήχηση στο κοινό και όχι απλώς ένα ξεπούλημα για τα λεφτά, δεν θα προχωρήσουμε στην παραγωγή. Ακόμα δεν τα έχουμε βρει.'

Ο σκηνοθέτης Monroe, ο οποίος είναι απασχολημένος με τα γυρίσματα ενός άσχετου έργου στον Καναδά, δήλωσε για την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε ένα sequel του I Spit On Your Grave:


'Υπήρξε μια συζήτηση μαζί μου, αλλά προς το παρόν μέχρι εκεί.Θα είναι σίγουρα πολύπλοκο το να κάνουμε μια συνέχεια σε αυτό'.

Όσο για τη Sarah Butler που έπαιξε το θύμα-εκδικητής Jennifer Hills - και που πρόσφατα τελείωσε τα γυρίσματα του ψυχολογικού θρίλερ The Stranger Inside - εξέφρασε το ενδιαφέρον της σε ένα πιθανό sequel και επίσης σχολίασε κάποια από αυτά που δεν είδαμε στη ταινία.
'Στο αρχικό σενάριο που είχα διαβάσει, το τέλος έβρισκε τη Jennifer πίσω στην πόλη', αποκάλυψε η Butler "και αυτό ήταν το φινάλε μέχρι και δυο ημέρες πριν αρχίσουμε τα γυρίσματα, μέχρι που αλλάχθηκε.Η ταινία άρχιζε και τελείωνε με δύο σκηνές που λάμβαναν χώρα στην πόλη μεταξύ της Jennifer και του ατζέντη της.'
Η πρώτη ήταν με τη Jennifer να λέει στον ατζέντη της ότι θα πήγαινε να δουλέψει το επόμενο μυθιστόρημά της στο δάσος, αλλά νομίζω ότι η σκηνή ήταν κάπως περιττή, διότι προφανώς θα μαθαίναμε σε λίγα λεπτά ότι αυτό θα συνέβαινε'

Εδώ όμως είναι που τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα.
'Στο τέλος υπήρχε άλλη μια σκηνή, όπου η Jennifer έχει άλλη μια συνάντηση με τον ατζέντη της.Του είχε παραδώσει ένα χειρόγραφο με το νέο της βιβλίο, εκείνος το είχε διαβάσει, και έχουν μια συνάντηση για να μιλήσουν για αυτό.
Κατά τη διάρκεια της σκηνής θα συνειδητοποιήσουμε ότι η Jennifer έχει γράψει στο βιβλίο την αληθινή δοκιμασία της και όλα όσα τράβηξε στο δάσος.

Η ταινία τελείωνε με τον ατζέντη να δέχεται ένα τηλεφώνημα και να αποσπάται για μια στιγμή, και μιλώντας στο τηλέφωνο επαινώντας τη Jennifer λέγοντας 'wow, αυτό το μυθιστόρημα θα σοκάρει τους ανθρώπους, αυτό θα την κάνει πραγματικά μια μεγάλη συγγραφέα, επειδή είναι τόσο μυστηριώδης και τρελό'.

Όσο εκείνος μιλάει, η Jennifer βάζει το σήμα του σερίφη Storch πάνω στο χειρόγραφο και φεύγει.
Όταν έρχεται ο ατζέντης πίσω στο τραπέζι τους, βλέπει το σήμα και σοκαρισμένος συνειδητοποιεί ότι το χειρόγραφο δεν είναι της φαντασίας της!'

Αλλά δεν τελειώνει εκεί.
'Το τελευταίο πλάνο ήταν με τη Jennifer να μπαίνει στο διαμέρισμά της, που στο σενάριο ήταν εντελώς καλυμμένο με άσπρο πλαστικό από το δάπεδο μέχρι την οροφή,' συνέχισε η Butler, 'και υπήρχε ένας άνθρωπος δεμένος να κρέμεται από το ταβάνι, και η Jennifer έλεγε κάτι σαν 'Honey, I'm home.'

Όσο για τους λόγους που αυτές οι σκηνές δεν γυρίστηκαν, η Butler είπε.
'Ειλικρινά πιστεύω ότι ήταν ζήτημα budget, γιατί θα απαιτούνταν ακόμη λίγες μέρες γυρισμάτων στη Νέα Υόρκη. Είχαν προσπαθήσει να το κάνουν στη Νέα Ορλεάνη ή στο κέντρο της πόλης Σρέβεπορτ όπου ήμασταν για τα γυρίσματα και να φανεί σαν τη Νέα Υόρκη με κάποιο τρόπο, αλλά οι επιπλέον ημέρες των γυρισμάτων θα ανέβαζαν πραγματικά τον προϋπολογισμό, έτσι νομίζω ότι ήταν θέμα χρημάτων.

Τελικά όμως, νομίζω ότι είναι καλό (που δεν γυρίστηκε), διότι διατηρείται η ταινία πιο αληθινή, κάτι που ήταν σημαντικό για εμάς, προκειμένου να διατηρήσει τους οπαδούς του original' κατέληξε η ηθοποιός.

Σε αυτό το τελευταίο, ο σκηνοθέτης Monroe συμφώνησε.
'Όσον αφορά την εναλλακτική τελική σκηνή, κόπηκε πριν από τα γυρίσματα και ουσιαστικά δεν γράφτηκε κανονικά. Δεν υπήρχε κάποιο νόημα πίσω από το κόψιμο.
Ήταν απλά μια ιδέα που δεν ακολουθήσαμε και μου άρεσε το remake τελειώνει καθρεφτίζοντας το original.
Με την Jennifer και αυτό το κάτι σαν χαμόγελο.'

Εμένα πάντως μου άρεσε το φινάλε που περιέγραψε η Butler.
Εσάς;