Header Ads

Το γαλλικό best-seller Le Syndrome E στη μεγάλη οθόνη από τον σεναριογράφο του Black Swan


Γράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος.

O σεναριογράφος του Black Swan και συχνός συνεργάτης του Darren Aronofsky, Mark Heyman, που δούλεψε και στα επερχόμενα The Skeleton Twins και Machine Man, έχει αναλάβει τη μεταφορά του βιβλίου Syndrome E στη μεγάλη οθόνη για την Paramount

To βιβλίο που έγραψε ο Franck Thilliez κυκλοφόρησε πέρσι το καλοκαίρι στη Γαλλία και σύντομα έγινε παγκόσμιο best seller.

" Η πρωταγωνίστρια Lucie Hennebelle είναι μία ντετέκτιβ που μαθαίνει πως η φίλη της τυφλώθηκε όταν είδε μία σπάνια και πολύ βίαιη ταινία του '50. 

Η αστυνομικός ανακαλύπτει πως στην ταινία έχουν ενσωματωθεί υποσυνείδητες εικόνες και όσοι έρχονται σε επαφή με αυτήν καταλήγουν νεκροί. 

Η ντετέκτιβ θα συνεργαστεί ...


...με ένα Γάλλο αστυνομικό που προσπαθεί να συνδέσει την ταινία με πέντε άντρες που δολοφονήθηκαν και βρέθηκαν στο δάσος. 

Οι δυο τους θα μπλεχτούν σε μία περιπέτεια που έχει παγκόσμιες επιπτώσεις και ο δημιουργός της θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η προσωποποίηση του κακού "

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και σύντομα περιμένουμε περισσότερα νέα. 
Για όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν το βιβλίο, αναγνώστες το έχουν συγκρίνει με έργα όπως το Seven και το πρόσφατο The Girl with the Dragon Tattoo

Εγώ από τη σύνοψη του βιβλίου θα πρόσθετα και το The Ring.

Πως σας ακούγεται η υπόθεση και ποιόν σκηνοθέτη θα θέλατε να δείτε να δουλεύει στο project;