Header Ads

Οκτώ b-movies της δεκαετίας του '50 θα γίνουν σύγχρονα remake!


Γράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος.

Το όνομα της εταιρίας "American International Pictures" πιθανότατα δε σημαίνει κάτι στους περισσότερους από εμάς. 

Αν όμως κοιτάξουμε πίσω στη δεκαετία του '50, θα προσέξουμε πως αυτή η εταιρία παραγωγής έβγαλε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στους κινηματογράφους και τα τότε drive-ins που πρόβαλλαν μερικές από τις πιο κλασικές b-movies της δεκαετίας και απόλαυσαν χιλιάδες θεατές,  έχουν πλέον τη δική τους θέση στη ποπ κουλτούρα.

Τώρα μαθαίνουμε πως οι ταινίες Viking Women & The Sea Serpent, The Brain Eaters, She-Creature, Teenage Caveman, Runaway Daughters, The Undead, War of The Colossal Beast, The Crazy and Day The World Ended θα αποκτήσουν remake.

Οι δημιουργοί Jeff Katz, Lou Arkoff και Hal Sadoff θα δουλέψουν μαζί για να μεταφέρουν αυτές τις ταινίες στην εποχή μας. 

Το πλάνο τους είναι να ξεκινήσουν φέτος τα γυρίσματα και να κάνουν όλες τις ταινίες μαζεμένες. 
Το Deadline μίλησε με τον Lou Arkoff ο οποίος τους είπε:


"Το πνεύμα της AIP ήταν πάντα να δώσουν σε καινούργια ταλέντα ένα μέρος όπου μπορούν να δουλέψουν και να δημιουργήσουν. 
Χρησιμοποιούμε λοιπόν αυτό το ανεξάρτητο στυλ και τις ταινίες που έχουμε στη βιβλιοθήκη μας για να τις φέρουμε κοντά στο κοινό και να ενδιαφερθεί για αυτές ξανά. 

Ο στόχος μας είναι να ακουμπήσουμε το νεανικό κοινό, το οποίο θα έχει το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό για τις ταινίες αυτές όπως τις προηγούμενες δεκαετίας."

Όλοι οι άνθρωποι πάντως που συμμετέχουν στο project αυτό έχουν μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία ταινιών. 
Ο Lou Arkoff είναι γιος του δημιουργού της AIP
Ο Jeff Katz είναι σεναριογράφος και παραγωγός και έχει δουλέψει σε ταινίες όπως τα "Freddy vs Jason" και "Snakes on a Plane", ενώ ο Hal Sadoff είναι πρώην επικεφαλής του τμήματος ανεξάρτητων ταινιών της ICM και θα αναλάβει να πουλήσει τις ταινίες αυτές.

Ευκαιρία σε όλους μας να επισκεφθούμε μερικούς από τους τίτλους που ανέφερα και να δούμε ταινίες που αγάπησε το κοινό πριν από '50 και παραπάνω χρόνια.
Θα θέλατε να δείτε τα remake αυτών των κλασικών b-movies;