Header Ads

Riddick trailer: Σκοτεινό κλείσιμο ενός franchise


Γράφει ο Κώστας Κίτσιος.

Τα έβαλε με αιμοβόρα νυχτόβια τέρατα, μιας και είναι ο μόνος που δεν φοβάται το σκοτάδι. 
Περπάτησε πάνω σε καυτούς πλανήτες και ανέβηκε στο θρόνο των Necromongers. 

9 χρόνια απουσίας είναι πολλά για τον φουριανό Riddick.  

Κι όμως αυτός επέστρεψε όπως τον πρωτογνωρίσαμε, μόνος απέναντι στους πάντες και τα πάντα.

Με την ιστορία να συνεχίζει μετά το τέλος του Chronicles, ο Riddick, προδομένος από το ίδιο του το είδος και παρατημένος σε ένα απομονωμένο πλανήτη, μάχεται για την επιβίωση του ενάντια σε εξωγήινα ʽαρπακτικάʼ. 

Ο μόνος τρόπος διάσωσής του είναι να ενεργοποιήσει ένα φάρο έκτακτης ανάγκης. 
Σύντομα το πρώτο σκάφος καταφθάνει και μεταφέρει μια νέα, πιο βίαιη γενιά μισθοφόρων που ρίχνονται στο κυνήγι του Riddick. 

Ένα δεύτερο σκάφος λαμβάνει το σήμα και για τον κυβερνήτη του η καταδίωξη του Riddick είναι μια υπόθεση πιο προσωπική...



Από το μακρινό Pitch Black του 2000 και το The Chronicles of Riddick του 2004 έχουν περάσει είναι η αλήθεια αρκετά χρόνια. 

Παρόλα αυτά όμως, μια συνέχεια της ιστορίας των Jim και Ken Wheat επιβάλλονταν ώστε να ολοκληρώσει τον κύκλο του ένας πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρας, σαν τον Riddick.

Με την πρώτη ταινία να είναι βουτηγμένη σε μια σκοτεινή, κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και με τον θάνατο να καραδοκεί σε κάθε γωνιά, περιμέναμε μια εξίσου R-rated συνέχεια. 


Μόνο που μας προέκυψε μια συμπαθητική PG-13 sci-fi περιπέτεια, με τον Riddick μπλεγμένο στα κομπιουτεράκια της Universal, καθώς περιμένανε κάτι περισσότερο πέρα από την κάλυψη των $100 εκατ. του μπάτζετ. 

Έτσι η ολοκλήρωση του πρότζεκτ που έκανε γνωστό τον Vin Diesel μπήκε στην κατάψυξη.

Όντας απογοητευμένος από το αποτέλεσμα του The Chronicles of Riddick, ο Diesel μαζί με τον David Twohy (σκηνοθέτης των δύο πρώτων ταινιών) αποφάσισαν να επιστρέψουν στον σκληρό -και φθηνότερο- R-rated κόσμο της πρώτης ταινίας. 


Ο δισταγμός στους χρηματοδότες όμως ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς και έτσι πέρασαν 9 χρόνια μέχρι να είναι επιτέλους έτοιμο το Riddick.

Με το νέο του «σπίτι» να είναι τόσο εχθρικό όσο και το πρώτο, τους «φιλοξενούμενους» πιο βίαιους από ποτέ και τα τέρατα να μας δείχνουν ότι η παραγωγή έχει πολύ μεγαλύτερα στάνταρ, αναμένουμε για ένα κλείσιμο του franchise καλύτερο ακόμα και από το Pitch Black.

Ο David Twohy εκτός από την σκηνοθεσία έχει γράψει και το σενάριο, ενώ εκτός από τον Vin Diesel στην ταινία επανέρχεται και ο Karl Urban (Dredd), ώς Lord Vaako των Necromongers, για να γίνει και η σύνδεση με το Chronicles, αλλά και για να κλείσουν οι όποιοι ανοιχτοί λογαριασμοί τους.

Το καστ συμπληρώνουν οι: Jordi Molla (Colombiana), Matt Nable (Killer Elite),  Bokeem Woodbine (The Host), Dave Bautista (The Man with the Iron Fists), Conrad Pla (Immortals), Raoul Trujillo (Cowboys & Aliens) και Nolan Funk (House at the End of the Street).

Το Riddick έχει προγραμματιστεί να βγει στις αμερικανικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο 2013.

Riddick trailer από Horrorant