Header Ads

Rigor Mortis trailer: Ο Ασιάτικος τρόμος είναι εδώ!


Γράφει ο Κώστας Κίτσιος.

Βρικόλακες. 
Ένα κορεσμένο κινηματογραφικό είδος.

Μπορεί τα Twilight να φέρανε αρκετά χρήματα στα ταμεία των εταιριών, αλλά αποδόμησαν αρκετά τον ήδη εξασθενημένο μύθο των βρικολάκων, αφού από το 2008 μέχρι το 2012 τρώγαμε στη μάπα λαμπυρίζοντα, χορτοφαγικά, τέρμα ασεξουαλικά βαμπίρ.

Προσπάθειες για μια κάποια ανανέωση του είδους γίνανε αρκετές βέβαια, αλλά η κάθε μια ξεχωριστά έπασχε κάπου και όλες μαζί έπεφταν πάνω στον ...Robert Pattinson.

Το 30 Days of Night το 2007 (βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ) ήταν πολύ ωραίο σαν ιδέα, αλλά η εκτέλεση - μετά την εισβολή - βάλτωσε, ενώ το πολύ καλό Let the Right One In (2008), όπως και το αμερικάνικο remake του 2010, απευθύνονταν σε περιορισμένο κοινό, λόγο του αργού ρυθμού αλλά και της ρομαντικής/τραγικής ιστορίας που ήταν το κύριο θέμα της ταινίας και όχι οι βρικόλακες...




Το Daybreakers (2009) των αδερφών Spiering, είναι ωραίο στο μάτι αλλά αρκετά κενό όσον αφορά το στοιχείο του τρόμου και το Stake Land (2010) είναι ίσως η καλύτερη προσπάθεια των τελευταίων χρόνων, αλλά δυστυχώς το έχει η μοίρα του να αναγνωριστεί πολλά χρόνια μετά.

Και κάπου εδώ έρχεται από το πουθενά το trailer του κινέζικου Rigor Mortis και λες ...ε ναι ρε φίλε, αυτό είναι κάτι που δεν το έχω ξαναματαδεί.

Κινέζικη ταινία τρόμου λοιπόν και πριν προλάβετε να σηκώσετε απορώντας τα φρύδια ή να κάνετε κάποια γκριμάτσα δυσπιστίας, δείτε πρώτα το trailer.


Σε ένα μουντό και ανατριχιαστικό συγκρότημα κατοικιών, οι ένοικοι του χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. 
Περίεργοι και μυστηριώδεις άνθρωποι αλλά και απόκοσμα, απέθαντα πλάσματα, όπως φαντάσματα, βρικόλακες και ζόμπι.

Κεντρικό πρόσωπο του Rigor Mortis είναι ο Siu-Ho, ένας ηθοποιός του οποίου η καριέρα και δόξα έχει πλέον σβήσει. 


Χωρισμένος από την γυναίκα του, απομονωμένος από τον γιο του και χωρίς σχεδόν καθόλου χρήματα στην τσέπη του, νοικιάζει το δωμάτιο 2442, με σκοπό να τερματίσει τη ζωή του.

Αυτό όμως μόνο εύκολο δεν είναι καθώς οι άλλοι ένοικοι του κτιρίου τον ενοχλούν συνεχώς, σύντομα θα αντιληφθεί ότι αυτοί οι άνθρωποι απέχουν πολύ από το φυσιολογικό και παρά την έλλειψη πίστης σε προλήψεις, ο Siu-Ho θα δώσει τι μάχη της ζωής του καθώς μοχθηρά βαμπίρ αρχίζουν να ανασταίνονται από τους νεκρούς... 


Πανέμορφο trailer με εκπληκτική αισθητική, στοιχεία J-Horror και μεγάλες δόσεις αίματος.

Η σκηνοθεσία είναι του πρωτάρη Juno Mak, στην παραγωγή έχουμε τον J-Horror icon Takashi Shimizu των The Grudge και του πρόσφατου The Shock Labyrinth και το καστ αποτελείται από τους Kara Hui, Siu-hou Chin, Richard Ng




Rigor Mortis trailer από FilmBoy-gr