Header Ads

The Twilight Zone episodes: Time Enough At Last (1959)


Μένουμε στη 1η σεζόν αλλά πάμε λίγο πιο πίσω, τον Οκτώβριο του 1959, επεισόδιο 8, σε μία από τις all-time καλύτερες διπλές ανατροπές που εμφανίστηκαν στη σειρά.

Το μόνο που ήθελε στη ζωή του ο Henry Bemis (Burgess Meredith) ήταν να διαβάζει.
Ποίηση, μυθιστορήματα, περιοδικά, εφημερίδες…

Δεν τον ενδιαφέρει να είναι ένας καλός ταμίας τράπεζας, δεν ανησυχεί μήπως δεν είναι ένα παραγωγικό μέλος της κοινωνίας.
Στην πραγματικότητα, η μόνη του επιθυμία είναι να εξαφανιστεί ο διευθυντής του και η γυναίκα του, που δεν τον αφήνουν να κολλήσει τη μύτη του στις σελίδες.

Πολύ σύντομα, η επιθυμία του Henry θα γίνει πραγματικότητα και θα έχει επιτέλους όλο το χρόνο που χρειάζεται για να διαβάσει.
Αλλά…

Μόνο η Ζώνη του Λυκόφωτος μπορούσε να δημιουργήσει με αυτόν τον τρόπο την εξόντωση της ανθρώπινης φυλής, μετατρέποντας την προσωπική Αποκάλυψη του Henry σε ένα μελαγχολικό μάθημα σχετικά με την αλληλεξάρτηση της κοινωνίας μας.

Πέρα από το προφανές μήνυμα του ‘πρόσεχε τι εύχεσαι’, υπάρχουν και άλλα θέματα που θίγονται σε αυτό το επεισόδιο, όπως η κοντινή σχέση μοναχικότητας και μοναξιάς, η στάση της κοινωνίας απέναντι στα βιβλία, ή ακόμα και η σύγχρονη παρακμή των παραδοσιακών τρόπων λογοτεχνίας και το πώς η ανάγνωση μπορεί να γίνει ένα λείψανο του παρελθόντος.

Από τις πρώτες ιστορίες που γράφτηκαν για το Twilight Zone, βασισμένο στο διήγημα της Lyn Venable που εκδόθηκε το 1953, και η πρώτη εμφάνιση του συμπαθέστατου Burgess Meredith, ο οποίος αργότερα έπαιξε σε άλλα δύο επεισόδια.


Η σκηνοθεσία είναι του John Brahm και αυτό είναι το πρώτο από τα 12 συνολικά επεισόδια που σκηνοθέτησε μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν.

Δείτε το.


The Twilight Zone: Season 1 - Episode 8: Time... από Horrorant