Header Ads

Επιλέξτε το 26ο short στο ABC's of Death 2


Το ABC’s of Death (2012) ήταν ένα αρκετά φιλόδοξο project, το οποίο περιλάμβανε 26 μικρού μήκους horror από διεθνώς καταξιωμένους σκηνοθέτες του είδους. 

Το αποτέλεσμα αν και άνισο, σίγουρα παρουσίαζε ένα κάποιο ενδιαφέρον, καθώς αρκετά από τα φιλμάκια κατάφεραν να μας σοκάρουν (L is for Libido) ή και να μας περάσουν μηνύματα (X is for XXL).

Εκτός όμως από τους έμπειρους σκηνοθέτες που έλαβαν μέρος σ'αυτήν την ανθολογία τρόμου (Ti West, Xavier Gens, Jason Eisner), επιλέχθηκε και ένας κινηματογραφιστής μετά από ανοιχτό διαγωνισμό. 


Ο νικητής του πρώτου ABC’s of Death ήταν ο Lee Hardcastle, που με το "T is for Toilet" μας παρουσίασε ένα splatter από ...πλαστελίνη.

Για το sequel του τρόμο-αλφάβητου που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014, έχει ήδη ανακοινωθεί η συμμετοχή γνωστών σκηνοθετών όπως οι Alexandre Bustillo (Inside, Livid), Alex de la Iglesia (The Last Circus, Witching and Bitching), Marcus Dunstan (The Collector, The Collection), Vincenzo Natali (Haunter, Splice), Sylvia & Jen Soska (American Mary).

Όσον αφορά όμως τον 26ο σκηνοθέτη του ABCs Of Death 2, επιλέχθηκε η τελική δωδεκάδα των φιναλίστ, μετά από 541 συμμετοχές από 40 χώρες. 


Η επιλογή και εδώ έγινε κατά το ήμισυ από ψηφοφορία του κοινού και κατά το ήμισυ από κριτική επιτροπή. 

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα δώδεκα short και να κάνετε και εσείς την επιλογή σας ως προς το ποιο από αυτά θα θέλατε να στεφθεί νικητής.

Η τελική επιλογή θα γίνει ύστερα από ψηφοφορία των 25 σκηνοθετών του αρχικού ABC’s of Death.


Κώστας Κίτσιος.