Header Ads

Αμερικάνικο remake για το I Saw The Devil και άλλα Κορεατικά αριστουργήματα


Με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Oldboy του Spike Lee, έχουμε πλέον συνηθίσει να βλέπουμε Χολιγουντιανά remake ξενόγλωσσων ταινιών. 

Πρόσφατα μάθαμε πως ακόμα μία Κορεάτικη ταινία ετοιμάζεται να αποκτήσει το αγγλόφωνο remake της. 

Σύμφωνα με το The Wrap, αυτή είναι το I Saw the Devil του Kim Jee-woon, ο οποίος έκανε φέτος το πήδημα στον αμερικάνικο κινηματογράφο με το πολύ καλό The Last Stand (λατρεύουμε τα παλιά western και τον Arnie). 

Η εταιρεία παραγωγής που θα αναλάβει την καινούργια ταινία είναι η 1984 Private Defense Contractors, την οποία διευθύνουν οι Adi Shankar και Spencer Silna
Η εταιρεία αυτή έχει δώσει μεταξύ άλλων τα τελευταία χρόνια τα πολύ καλά The Grey, Dredd και Killing Them Softly.

Ο Shankar δήλωσε πρόσφατα:

"To I Saw the Devil του σκηνοθέτη Kim Jee-Woon είναι μία τέλεια σε όλα τα επίπεδα ταινία. 
Η πρόθεση μας δεν είναι να κάνουμε ένα αντίγραφο αλλά να εισάγουμε ένα μεγαλύτερο μέρος κοινού στον κόσμο που είδαμε στην original ταινία."

Αν και δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν της ταινίας και προτιμώ το Oldboy που ανέφερα προηγουμένως, το I Saw the Devil έχει αρκετά καλά στοιχεία με σημαντικότερο την σκηνοθεσία του πολύ ταλαντούχου Kim Jee-Woon

Έχει συγκεντρώσει επίσης ένα μεγάλο αριθμό θαυμαστών οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση αυτών όταν κυκλοφορήσει η καινούργια ταινία.

Το I Saw the Devil είναι ένα θρίλερ εκδίκησης στο οποίο η έγκυος γυναίκα ενός άνδρα που δουλεύει για την κυβέρνηση (Lee Byung-hun) δολοφονείται. 
Ο άνδρας αυτός θα κυνηγήσει τον δολοφόνο που υποδύεται ο Choi Min-sik

Η ταινία διαφέρει από άλλες που ανήκουν στο ίδιο είδος εξαιτίας της πολύ σκοτεινής ατμόσφαιρας αλλά και τα μονοπάτια που είναι έτοιμος να ακολουθήσει ο απεγνωσμένος σύζυγος.

Παρότι ο αριθμός των Κορεάτικων ταινιών που έχουν αποκτήσει αμερικάνικο remake δεν είναι μεγάλος, υπάρχουν ακόμα ταινίες των οποίων ένα remake αναπτύσσεται αυτή την περίοδο. 

Μερικές από αυτές είναι τα άλλα μέρη της τριλογίας εκδίκησης του σκηνοθέτη Park, τα Sympathy for Mr. Vengeance και Lady Vengeance

Αν και το πρώτο είναι μάλλον πιο δύσκολο να παρουσιαστεί σε mainstream κοινό, το Lady Vengeance προχωράει κανονικά και ακούσαμε πως η Charlize Theron θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον William Monahan να γράφει το σενάριο. 

Άλλοι τίτλοι που έχουν αγορασθεί, αν και δεν είναι σίγουρο ακόμα ότι θα αποκτήσουν remake, είναι τα The Chaser, The Yellow Sea και τα The Host και Mother του σκηνοθέτη  Bong Joon-ho.

Όπως έχω πει στο παρελθόν, δεν είμαι αντίθετος στα αμερικάνικα remake. 
Αν αφήσουμε στην άκρη την σπάνια περίπτωση που η καινούργια ταινία είναι καλή ή ξεπερνάει την original, το μόνο που μπορεί να κάνει ένα remake είναι να βοηθήσει την original ταινία και να την κάνει πιο γνωστή στο ευρύ κοινό.

Θέλετε να δείτε το remake του I Saw the Devil;

Γιάννης Χατζόπουλος.