Header Ads

DVD Stories: Ιούλιος 2014


Η νέα στήλη DVD Stories προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στον καύσωνα του μεσογειακού καλοκαιριού, και έχει κατά ¾ χρώμα Ιταλίας.


Lady Chatterley's Lover (1981)

Είμαι φαν του Emmanuelle (1974) και των απείρων sequel και απομιμήσεων του. 
Έτσι ήταν απαραίτητο για εμένα να δω αυτή την ερωτική ταινία του σκηνοθέτη Just Jaeckin, με την Sylvia Kristel στο ρόλο του τίτλου, παρότι έχω διαβάσει και τα δύο βιβλία στα οποία βασίστηκαν αυτές οι ταινίες, και δεν μου άρεσε κανένα.

Εδώ η Sylvia Kristel υποδύεται την γυναίκα ενός πλούσιου, ο οποίος όταν έμεινε ανάπηρος από τη μέση και κάτω, την παρότρυνε να βρει εραστή. 
Αυτή βρήκε έναν φτωχό υπάλληλο του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ταξικά θέματα. 

Το φιλμ αυτό είναι φτωχό σε ερωτισμό, αλλά πλούσιο σε δραματουργία.
Το Region 2 [PAL] DVD που αγόρασα, παρουσιάζει την ταινία σε 1.85:1 Aspect Ratio και δεν διαθέτει πρόσθετες παροχές.


Almost Human (1974)

Η συμμορία του Giulio Sacchi [ο Tomas Milian του Companeros (1970)] θα διαπράξει σωρεία εγκλημάτων (ληστείες, δολοφονίες, απαγωγές), και τα ίχνη τους θα προσπαθήσει να ακολουθήσει ο επιθεωρητής Walter Grandi [ο Henry Silva του Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)].

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό αστυνομικό θρίλερ του σκηνοθέτη Umberto Lenzi [Cannibal ferox (1981)] γεμάτο βίαιες εικόνες που δύσκολα θα ξεχάσετε. 
Το σενάριο έγραψε ο Ernesto Gastaldi [Il mio nome è Nessuno (1973)], ενώ η μουσική είναι του Ennio Morricone [Once Upon a Time in America (1984)].

Το PAL DVD [Fan Edition] παρουσιάζει την ταινία σε 16/9 Widescreen, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε συνέντευξη με τον Tomas Millian, και μερικά trailer.


The Night Child (1975)

Μου αρέσουν τα περισσότερα Ιταλικά rip-off υπερπαραγωγών του Hollywood.
Μου αρέσουν και οι ταινίες του Massimo Dallamano [Cosa avete fatto a Solange? (1972)]. 
Άρα δεν έπρεπε να το σκεφτώ πολύ για να αγοράσω αυτό το R0 PAL DVD.

Πρόκειται για μια απομίμηση του The Exorcist (1973), η οποία παραλίγο να με βάλει για ύπνο. 
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άκρως βαρετό φιλμ, και το αξιοσημείωτο είναι πως αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο του πρόβλημα. 

Το στοιχείο που θα σας κάνει να αγανακτήσετε είναι το πόσο αθώο είναι. 
Ούτε ξερατά, ούτε βρισιές, ούτε βλασφημία, ούτε βία, ούτε τίποτα. 
Σας συμβουλεύω να προσπεράσετε αυτό το talk-fest δράμα, που ακόμη και στην πουριτανική Βρετανία κυκλοφόρησε με σήμανση «15».

Το δισκάκι παρουσιάζει την ταινία σε Aspect Ratio 1.85:1 (16x9), και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε το βίντεο Exorcism Italian-Style (στο οποίο μιλάνε οι Paolo Zelati, Luigi Cozzi, και Antonio Tentori), Original Italian and US trailers, ένα μικρό βιβλιαράκι, και ένα εναλλακτικό εξώφυλλο.


Super Bitch (1973)

Αυτή η αστυνομική περιπέτεια του σκηνοθέτη Massimo Dallamano, περιστρέφεται γύρω από τον επιθεωρητή Cliff [μια εξαιρετική ερμηνεία από τον Ivan Rassimov του Mangiati vivi! (1980)], και είναι ιδιαίτερα βαρετή, αλλά ένα φινάλε με ανατροπή, και κάποιες σκηνές πυροβολισμών σώζουν την κατάσταση. 

Κατά έναν περίεργο τρόπο, η μουσική του Riz Ortolani [Cannibal Holocaust (1980)] περνά απαρατήρητη.

Το Region 0 [PAL] DVD που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε Aspect Ratio 1.85:1 (16x9), και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε το βίντεο Bullets, Babes and Blood: The High Octane Action of the Italian Police Film (στο οποίο εμφανίζονται οι Ruggero Deodato, Sergio Martino, Darren Ward και Paolo Zelati), ένα άλλο βίντεο στο οποίο ο Ruggero Deodato μιλά για τον Ivan Rassimov, ένα μικρό βιβλιαράκι, και ένα εναλλακτικό εξώφυλλο.


Χρήστος Μουρούκης.