Header Ads

Ταξιδιωτικός Οδηγός για ...Τρομακτικές διαμονές!


Αύγουστος, ο παραδοσιακός μήνας των διακοπών για τους περισσότερους Έλληνες. 

Τώρα αν τυχόν είστε μεγάλος φαν των ταινιών τρόμου και έχετε επιλέξει για φέτος την Αμερική για τις διακοπές σας μπορείτε να τις συνδυάσετε με κάποιους ...όχι και τόσο παραδοσιακούς προορισμούς. 

Από το να αφιερώσετε όλη σας τη μέρα λοιπόν σε μουσεία και λοιπά κοινότυπα αξιοθέατα, τι θα λέγατε να δείτε και κάποια μέρη όπου γυρίστηκαν κάποιες από τις καλύτερες ταινίες τρόμου;

Παρακάτω θα αναφερθούμε σε 6 ταινίες των οποίων τα γυρίσματα δεν έγιναν σε κάποιο στούντιο, αλλά σε πραγματικές τοποθεσίες, οι οποίες διασώζονται ακόμα και σήμερα.


Night of the Living Dead
Evans City Cemetery, Evans City, Pennsylvania


Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο σκηνοθέτης George Romero επέλεξε αυτό το νεκροταφείο για να γυρίσει την εναρκτήρια σκηνή του Night of The Living Dead!

Καλά κρυμμένο από τους γύρω δρόμους, αυτός και τα ζόμπι του ήταν απίθανο να τους ενοχλήσουν περίεργοι περαστικοί ή οι μπάτσοι της περιοχής. 

Ακόμα και σήμερα είναι εξίσου απομακρυσμένο και απομονωμένο, όπως ήταν όταν ο Romero το επισκέφτηκε το 1967.

Δεν υπάρχουν αναμνηστικές πινακίδες, αν και οι οπαδοί της ταινίας θα αναγνωρίσουν ορισμένες ταφόπλακες, οπότε όποιος από εσάς βρεθεί εκεί θα μπορεί με άνεση να υποδυθεί το ζόμπι και να πάρει μια γεύση από το νεκροταφείο των ζωντανών νεκρών.


Dawn of the Dead
Monroeville Mall, Monroeville, Pennsylvania


Κανονικά δεν θα έπρεπε να μπει στη λίστα το συγκεκριμένο αξιοθέατο, μιας και το εμπορικό της γειτονιάς σας είναι ήδη γεμάτο ζόμπι και δεν διαφέρει και πάρα πολύ από αυτό που γυρίστηκε το Dawn of the Dead

Όμως είμαστε ήδη στην πολιτεία της Pennsylvania, οπότε μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να δούμε το κτίριο όπου γυρίστηκε η κορυφαία ταινία του George Romero, το 1978.


Rosemary’s Baby
Dakota Apartments, New York City, New York



Φθάνοντας κάποιος στην 1 West 72nd Street, της Νέας Υόρκης, θα συναντήσει ένα ιστορικό πλέον κτίριο. 

Ο λόγος φυσικά για το συγκρότημα διαμερισμάτων Dakota, ένα γοτθικού τύπου κτίριο, γεμάτο gargoyles και ιστορία βαριά όσο και τα ονόματα των διασημοτήτων που φιλοξένησε κατά καιρούς. 

Ένας από τους αυτούς ήταν και ο John Lennon, αφού έμεινε εκεί από το 1973 έως το 1980, όταν και δολοφονήθηκε στην είσοδο του κτιρίου. 

Στον κινηματογράφο χρησιμοποιήθηκε -μόνο εξωτερικά- στην ταινία Rosemary's Baby όπου η Rosemary Woodhouse βγάζει ...περίεργα γούστα με τον Σατανά. 

Αν τυχόν επιλέξετε να διανυκτερεύσετε εκεί, προσοχή όταν σβήσουν τα φώτα και ...τοίχο τοίχο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις!


The Exorcist
Georgetown, Washington, D.C.


Το σπίτι με τα κόκκινα τούβλα, όπου ο William Friedkin γύρισε τις εξωτερικές σκηνές του Εξορκιστή και απεικονίζεται και στην αφίσα της ταινίας, βρίσκεται στην οδό 3600 Prospect St. της Georgetown, στην Washington, όπως και τα περίφημα πλέον 97 σκαλοπάτια που ...κατέβηκε ο Father Karras (Jason Miller) χάνοντας τη ζωή του. 


Σύμφωνα με τον μύθο ή ...το μάρκετινγκ της εταιρείας παραγωγής, συνέβησαν διάφορα περίεργα πράγματα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων και ένας πραγματικός ιερέας επισκέφθηκε το χώρο για να τον καθαγιάσει.


Poltergeist
Simi Valley, California


Μια καλή δουλειά, γυναίκα, παιδιά και ένα σπίτι ...in the Valley, ήταν το όνειρο κάθε Αμερικανού πίσω στα 80's, εκτός βέβαια αν το σπίτι είχε χτιστεί πάνω σε ένα αρχαίο νεκροταφείο Ινδιάνων. 

Γυρισμένο στη Simi Valley της California, το κλασσικό φιλμ τρόμου του Tobe Hooper, μας πρόσφερε άφθονες ανατριχίλες και όποιος θέλει να δει από κοντά το "καταραμένο" σπίτι όπου γυρίστηκε η ταινία δεν έχει παρά να πάει στην 4267 Roxbury Street, Simi Valley CA. 

Μόνο απ'έξω όμως, καθώς το σπίτι κατοικείται ακόμα από την ίδια οικογένεια που έμενε εκεί και πριν από 20 χρόνια, όταν γυρίστηκε η ταινία. 


The Birds 
Bodega, California


Η περιοχή χρησιμοποιήθηκε για τις εξωτερικές σκηνές στην ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ, The Birds, όπου οι φτερωτοί μας "φίλοι", εκτός όλων των άλλων, προκάλεσαν και τον θάνατο αρκετών κατοίκων. 

Στην ταινία, η πόλη ονομάζεται Bodega Bay και δύο σημαντικά αξιοθέατα εξακολουθούν να στέκονται στην πόλη. 

Το Potter School, ανατολικά του Bodega, ήταν αυτό όπου τα παιδιά βγήκαν ουρλιάζοντας και η εκκλησία του St. Theresa, όπου και βρήκαν καταφύγιο.


Με προσοχή και τα μάτια σας δεκατέσσερα, γιατί αν τα περιστέρια στην Ελλάδα "βομβαρδίζουν" συνεχώς τα πάντα, φανταστείτε εκεί τι γίνεται!  

Άντε και καλές διακοπές!

Κώστας Κίτσιος.