Header Ads

DVD Review: The Revenge of Dr. X (aka Body of the Prey) (1970)


Ο Δόκτωρ Bragan [ο James Craig του Black Friday (1940)] πηγαίνει στην Ιαπωνία όπου θα κάνει πειράματα και τελικά θα κατασκευάσει ένα ανθρωποφάγο φυτό [καμία σχέση με το The Little Shop of Horrors (1960)].

Η πρώτη ώρα της ταινίας είναι ασυγχώρητα βαρετή (όπως γινόταν στα περισσότερα monster movies των ‘50s, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με τα ‘70s!) και για αυτό δεν ευθύνεται το ανύπαρκτο budget (αυτό δεν έχει ποτέ σημασία) αλλά το ότι δεν συμβαίνει τίποτα (εκτός ίσως από το ότι μερικές Ασιάτισσες κυκλοφορούν ξέστηθες για λίγο).

Το φυτό-τέρας είναι βασικά ένας κακόμοιρος με στολή που προκαλεί γέλωτα, κυρίως οι γροθιές της που μοιάζουν με γάντια του μποξ στα οποία κάποιος κόλλησε ένα αιδοίο με δόντια (ξέρω, vagina dentata φάση). 

Το εξώφυλλο είναι πολύ καλύτερο από οτιδήποτε στην ταινία.

Οι τίτλοι αρχής είναι παρμένοι από το Mad Doctor of Blood Island (1968) και θα πρέπει να αγνοηθούν καθότι στην πραγματικότητα το σενάριο είναι του Ed Wood [Plan 9 from Outer Space (1959)], ενώ την παραγωγή και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Norman Thomson.

Αυτό που θα πρέπει να συγχωρέσετε είναι η κάκιστη ποιότητα του DVD, καθώς λόγω σπανιότητας φαντάζομαι πως δεν ήταν εφικτό τίποτα περισσότερο από ένα VHS-rip. 

Θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί και μόνο που μπορούμε πλέον να δούμε αυτή την ταινία.

Χρήστος Μουρούκης.