Header Ads

DVD Review: American Guinea Pig: Bouquet of Guts and Gore (2014)


Δύο γυναίκες [η Ashley Lynn Caputo {Amerikan Holokaust (2013)} και η Caitlyn Dailey {$kumbagz (2015)}] πέφτουν θύματα απαγωγής από μια μικρή ομάδα δημιουργών snuff ταινιών, οι οποίοι θα κατακρεουργήσουν τα αρχικά ναρκωμένα και έπειτα νεκρά σώματα τους.

Μια φορά και έναν καιρό, πίσω στα μακρινά ‘90s, όσοι είχαμε κόπια (σε 8ης γενιάς VHS) του Guinea Pig: Flower of Flesh and Blood (1985) περηφανευόμασταν και την δείχναμε στους φίλους μας ως κάτι τόσο αποκρουστικό που τα λόγια αδυνατούσαν να περιγράψουν.

Αν δεν ξέρετε τίποτα για την σειρά ταινιών που «γέννησε» το αγαπημένο μου Guinea Pig (1985), την εισπρακτική του επιτυχία στο βίντεο στην Ιαπωνία, την προβληματική του διανομή σε underground κύκλους ανά τον κόσμο, το σκάνδαλο με το FBI κτλ. τότε κάνετε την χάρη στον εαυτό σας και αναζητείστε περαιτέρω πληροφορίες, καθώς όσο συγκλονιστικές είναι οι ταινίες [παράγονταν sequel μέχρι και τα τέλη των ‘80s, ενώ πριν από δέκα χρόνια κυκλοφόρησε και το Guinea Pig's Greatest Cuts (2005)] άλλο τόσο συγκλονιστική είναι και η ιστορία τους (μια σύνοψη αυτής προσφέρεται και σε αυτό εδώ το πακέτο με ένα εισαγωγικό κείμενο του Scott Gabbey).

Την προηγούμενη δεκαετία η (τότε νεοσύστατη – αλλά από έμπειρους ανθρώπους) Unearthed Films κυκλοφόρησε ένα θρυλικό DVD box-set (τώρα είναι OP και κοστίζει αρκετά) με όλες τις ταινίες της σειράς, και με το οποίο αντικατέστησα τις βιντεοκασέτες μου (είναι ανάμεσα στα πιο αγαπημένα κομμάτια της συλλογής μου).

Οι ίδιοι άνθρωποι (με τον Stephen Biro σε ρόλο παραγωγού, σεναριογράφου, και σκηνοθέτη) ανέλαβαν να δώσουν μια γερή, αμερικάνικη, νέα εκκίνηση στη σειρά, με το παρών έργο. 

Τα κατάφεραν άραγε; 
Η γνώμη μου είναι πως ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Το ότι θα έβλεπα ρεαλιστικό και άφθονο gore ήταν κάτι για το οποίο με είχε προετοιμάσει και ο τίτλος, αλλά η ανησυχία που είχα ήταν αν θα καταφέρνανε να αποτυπώσουν στην οθόνη, την «βρώμικη» αισθητική του source material. 

Χάρη στη φωτογραφία του έμπειρου Jim Van Bebber [Deadbeat at Dawn (1988)] και πάλι το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σε περίπτωση που μια τέλεια ταινία βαναυσότητας [σε 1.33:1] δεν είναι αρκετή, περιμένετε να ακούσετε τι άλλο προσφέρει το 3-disc-set [Region 1 (NTSC)]: 

Commentary των Marcus Koch και Stephen Biro, Commentary των Jim Vanbebber και Stephen Biro, τα βίντεο The Making of Bouquet of Guts and Gore (μεγάλου μήκους), Special Effects: Behind the Scenes Pre-Production (μικρού μήκους), συνεντεύξεις με τους Jim Vanbebber, Scott Gabbey, Marcus Koch και Stephen Biro (και bloopers αυτών), still gallery, Trading Card Gallery, ένα βιντεοκλίπ, το trailer, και το soundtrack της ταινίας. 

Μου πήρε τρεις νύχτες να νικήσω αυτό το κτήνος.

Αν πρέπει να κάνετε μόνο μια αγορά αυτό το μήνα, αναμφίβολα πρέπει να είναι αυτή. 
Τώρα ετοιμάζεται και το American Guinea Pig: Bloodshock (2015). 
Bring it on!

Χρήστος Μουρούκης.