Header Ads

Πόστερ χαρακτήρων για το ελληνικό Frankenstein REC


4 Μήνες μετά το κάλεσμα για τους βασικούς ρόλους του Frankenstein REC, η ταινία του Κώστα Ζάππα βρίσκεται ένα βήμα από το να ξεκινήσει γυρίσματα και σήμερα πήραμε τις πρώτες εικόνες.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα «Frankenstein REC» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη στην Ελλάδα και στα Αγγλικά από την Column Books

Το σενάριο έχει επιλεγεί ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου στα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο (Καναδάς), Σαγκάης (Κίνα), Σεούλ (Νότια Κορέα) και Θεσσαλονίκης.

Τη διεθνή διανομή της ταινίας ανέλαβε η γερμανική Asgard International γνωστή από τις ταινίες Keoma Rises, Arachne, The Jester from Transylvania, Anomalous: The Birth, Bunker of the Dead, The Legendary Adventures of Karl May.
Executive producers οι Willi Kamarad, Thamara Barth και Marc Steinhauer.

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή της Minus Pictures (Greece) με την συνεργασία των εταιριών Dreamfilms Gmbh (Germany), Oticons (Bulgaria), Rappas Films (Greece), Sems A.E. (Greece) και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Την μουσική της ταινίας υπογράφει ο συνθέτης Shigeru Umebayashi, παγκόσμια γνωστός από τις ταινίες: «Ιπτάμενα στιλέτα», «Η κατάρα του χρυσού λουλουδιού» του Ζανγκ Γιμού, «2046» και «Ερωτική επιθυμία» του Γουόνγκ Καρ Γουάι, «Hannibal rising» του Πίτερ Βέμπερ και «A Single Man» του Τομ Φορντ.

Τα special effects και animation της ταινίας ανέλαβε ο Παναγιώτης Ράππας γνωστός από την συνεργασία του με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στο Λονδίνο και στο AMBLIN-Universal Studio (μετέπειτα DreamWorks) καθώς και με τις εταιρίες Disney, Paramount, Columbia, Fox, MGM, Warner Bros, DreamWorks, Universal, Filmax
Ο Παναγιώτης Ράππας είναι ισόβιο μέλος της Αμερικανικής Academy of Motion Pictures Arts and Science, των γνωστών Όσκαρ.

Παραγωγός ο Γρηγόρης Αθανασίου, δύο φορές επιλεγμένος ως ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παραγωγούς κινηματογράφου, Cannes Film Festival (European Film Promotion) και Toronto Film Festival (Toronto Producers Lab).
Την σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Κώστας Ζάπας (ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς κινηματογραφικούς δημιουργούς κατά το διεθνή τύπο), γνωστός επίσης από την συνεργασία του με την Zentropa του Λαρς φον Τρίερ.

Την διεύθυνση φωτογραφίας ανέλαβε ο Μιχάλης Μπούρης.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια η Μαρία Καραθάνου.
Το μοντάζ και το compositing ο Αντώνης Δελαπόρτας
Το sound design και τον ήχο ο Ηλίας Φλάμμος
Το μακιγιάζ η Αγγελική Ράπτη και η Μυρτώ Παρετζόγλου.
Το post production το στούντιο Genesis M.Productions
Το πλατό και το Green screen το S-Lab Studio.
Την παραγωγή η Minus Pictures

Η ταινία θα γυριστεί στην Ελλάδα με διεθνείς guest star και συνεργάτες.
Το σενάριο της ταινίας έχει επιλεγεί στα καλύτερα του κόσμου στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (Toronto IFF - Toronto Producers Lab), της Κορέας (Puchon IFF - Network of Asian Fantastic Films), της Σαγκάης (Shanghai IFF - The Chinese SIFF project) και της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki IFF - Crossroads Co-Production).

Οι ξένοι guest star, οι άλλοι Έλληνες ηθοποιοί καθώς και οι υπόλοιποι συνεργάτες της ταινίας θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.