Header Ads

The Incident (1967): Το βραβευμένο crime θρίλερ του Larry Peerce


Τούτη εδώ η ταινία ξεκινά εισάγοντας μας στον κόσμο των πρωταγωνιστών, κυρίως ζευγάρια, που όλοι τους μοιάζουν να μην αντέχουν ο ένας τον άλλο, και να μαλώνουν διαρκώς, τόσο που προς στιγμήν πίστεψα πως τους έχει επηρεάσει κάποιο μεταφυσικό φαινόμενο!

Έπειτα η ταινία εστιάζει στους κακοποιούς (φαινομενικά χωρίς αιτία) Joe Ferrone [ο Tony Musante, που κέρδισε το βραβείο της ‘Best Actor’ κατηγορίας στο Mar Del Plata Film Festival] και Artie Connors [ο Martin Sheen, πολλά χρόνια πριν το The Dead Zone (1983)], οι οποίοι προκαλούν για λίγο τον τρόμο στα σκοτεινά σοκάκια του Μπρονξ, αλλά έπειτα επιβιβάζονται σε ένα βαγόνι του μετρό της Νέας Υόρκης (τα εξωτερικά κινηματογραφήθηκαν εκεί, χωρίς επίσημες άδειες), και τρομοκρατούν ποικιλοτρόπως τους υπόλοιπους επιβάτες.

Επειδή όλους τους επιβάτες τους γνωρίσαμε πριν, η βία που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι ακόμα πιο σκληρή, και σίγουρα σε επίπεδα που δεν περιμένει κανείς αν αναλογισθεί πως το φιλμ διανεμήθηκε από την 20th Century Fox (το πάντα συντηρητικό BBFC αρνήθηκε εις διπλούν να παράσχει certificate και έτσι η ταινία δεν κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Η παραγωγή των Monroe Sachson [Slaughter (1972) και Slaughter's Big Rip-Off (1973)] και Edward Meadow, κόστισε $1,050,000. 
Το σενάριο είναι του Nicholas Baehr [η ίδια του ιστορία είχε μεταφερθεί πρότινος και στη τηλεόραση, με το Ride with Terror (1963)], και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Larry Peerce [Two-Minute Warning (1976)], και αμφότεροι βραβεύτηκαν από το Mar Del Plata Film Festival].

Χρήστος Μουρούκης.