Header Ads

ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2017: Η τελετή Λήξης, τα βραβεία και οι νικητές του φετινού φεστιβάλ


7 ημέρες γεμάτες τρόμο, αγωνία, ένταση αλλά και γέλιο. 
Το 4ο Horrorant Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ της Αθήνας έφτασε στο τέλος του, με το κοινό να δίνει το δικό του μήνυμα στηρίζοντας έμπρακτα τη διοργάνωση, αυξάνοντας το μέσο όρο των εισιτηρίων αλλά και βγαίνοντας από τις αίθουσες γεμάτοι ενθουσιασμό.

Ως ένας θεσμός, και μάλιστα ανεξάρτητος, που ακόμα βρίσκεται στα πρώτα του βήματα, προβλήματα - κυρίως τεχνικής φύσης - δε μπορούμε να μη παραδεχτούμε ότι εμφανίστηκαν, αλλά ήταν ελάχιστα και παρότι αυτά αντιμετωπίστηκαν γρήγορα, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το κοινό για την κατανόηση.

Το βράδυ της 10ης Μαΐου 2017, λίγο μετά τις 20:30, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς μαζί με τον σκηνοθέτη, συγγραφέα και μέλος της κριτικής επιτροπής Χρήστο Μουρούκη, βρέθηκαν στη σκηνή του Ιντεάλ όχι μόνο για να κάνουν έναν απολογισμό και να ευχαριστήσουν όλους εσάς που στηρίξατε τις ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ αλλά και για να βραβεύσουν τις καλύτερες ταινίες της διοργάνωσης.

Μεγάλος νικητής του 4ου Horrorant Φεστιβάλ Κινηματογράφου αναδείχτηκε ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΦΕΡΕΤΡΟ (El Ataud de Cristal) κατακτώντας τα Horrorant Awards Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Γυναικείας Ερμηνείας για την Paola Bontempi
Το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ (Bajo la Rosa) κατέκτησε το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, Η ΝΥΦΗ (The Bride) το βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας, ενώ ο ΠΑΙΔΟΦΑΓΟΣ (Child Eater) βραβεύτηκε για τα οπτικά εφέ του. 
Όσο για την Ανδρική Ερμηνεία που ξεχώρισε, αυτή ήταν εκείνη του Ionut Grama στον ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ (The Visitor).
Αναλυτικά τα βραβεία:


• Horrorant Award Καλύτερης Ταινίας: ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΦΕΡΕΤΡΟ
• Horrorant Award Σκηνοθεσίας: HARITZ ZUBILLAGA για το ΓΥΑΛΙΝΟ ΦΕΡΕΤΡΟ
• Horrorant Award Σεναρίου: JOSUE RAMOS για το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ
• Horrorant Award Ανδρικής Ερμηνείας: IONUT GRAMA για τον ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ
• Horrorant Award Γυναικείας Ερμηνείας: PAOLA BONTEMPI για το ΓΥΑΛΙΝΟ ΦΕΡΕΤΡΟ
• Horrorant Award Φωτογραφίας: IVAN BURLAKOV για τη ΝΥΦΗ
• Horrorant Award Ειδικών Εφέ: ΠΑΙΔΟΦΑΓΟΣ
• Ειδική Μνεία: ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ του CARLES JOFRE
• Horrorant Fan Award: ΟΙ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ του MITCHELL ALTIERI

• Horrorant Award Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους: NOT ALONE των ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΙΔΗ & ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΚΑΛΕΑ
• Horrorant Award Καλύτερης Ξένης Ταινίας Μικρού Μήκους: APP του JULIAN MERINO

Παρότι μόλις 4 ετών, το Horrorant Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ έχει κάνει μεγάλα βήματα, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους οπαδούς, ακόμα και έξω από το κύκλο των horror fans. 
Η ποιότητα αλλά και η ποικιλία των ταινιών του φετινού προγράμματος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τους θεατές να ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό.

Η πορεία των 4ων ΝΥΧΤΩΝ ΤΡΟΜΟΥ δε σταματάει εδώ, αφού το ταξίδι συνεχίζεται άμεσα σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο, στις 25 Μαίου στο Ηράκλειο Κρήτης και λίγο αργότερα σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Κω.

Εις το επανιδείν Αθήνα, και σε ένα χρόνο θα τα ξαναπούμε με ακόμα περισσότερες και καλύτερες ταινίες τρόμου για να τρομάξουμε…παρέα. 
Να μας περιμένεις..