Header Ads

DVD Review: Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon Films (2014)


Όλοι γνωρίζουν τη θρυλική εταιρία παραγωγής Cannon και αγαπημένες ταινίες της όπως το The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986) και Exterminator 2 (1984). 
Αυτό εδώ είναι ένα ντοκιμαντέρ για το πώς οι παραγωγοί Menahem Golan και Yoram Globus άφησαν πίσω τους στο Ισραήλ (από όπου κατάγονται) μια επιτυχημένη καριέρα για να εισβάλουν στο Χόλιγουντ για να δημιουργήσουν μια ακόμη μεγαλύτερη και να αφήσουν πίσω τους έναν πραγματικό θρύλο της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Το ντοκιμαντέρ του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Mark Hartley [Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation! (2008) και Machete Maidens Unleashed! (2010)] απαρτίζεται από πολλά κλιπ των ταινιών και των trailer τους (συνήθως τηρείται μια χρονολογική σειρά, που είναι μια επιλογή που βοηθά στην ιστορία που λέει το παρών φιλμ) και συνεντεύξεις με το μισό Χόλυγουντ. 

Το κακό με σχεδόν όλους τους ομιλητές είναι πως παρουσιάζουν τις ταινίες τις Cannon ως κάτι γελοίο, ξεχνώντας πως για την εποχή τους αυτές ήταν οι «κανονικές» ταινίες εν αντιθέσει με το artificial προϊών των major studios.
Βέβαια, κρατώντας τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ κάτω από τις δύο ώρες, είναι γρήγορο και αποτελεσματικό, και το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Χρήστος Μουρούκης.