Header Ads

DVD Review: The Alligator People (1959)


Οι ψυχίατροι Dr. Erik Lorimer [ο Bruce Bennett του The Treasure of the Sierra Madre (1948)] και Dr. Wayne McGregor [ο Douglas Kennedy του The Amazing Transparent Man (1960)] υποβάλουν τη νοσηλεύτρια Jane Marvin [η Beverly Garland του D.O.A. (1950)] σε narcohypnosis (πράγμα το οποίο μάλλον θα ακουγόταν εντυπωσιακό στα τέλη της δεκαετίας του ’50) και αυτή με τη σειρά της μας εξιστορεί μια σειρά από γεγονότα, τα οποία δια των σχετικών flashback αποτελούν τον πυρήνα της παρούσας ταινίας.

Πρώτα από όλα μαθαίνουμε πως κατά τη διάρκεια του honeymoon τους ο Paul Webster [ο Richard Crane του Mysterious Island (1951)] εγκαταλείπει τη Jane.
Η Jayne ψάχνοντας τον αγαπημένο της εν μέσω των βάλτων της Λουϊζιάνας, γνωρίζει τον Mannon [ο Lon Chaney Jr. Του The Ghost of Frankenstein (1942)], ο οποίος έχει χάσει το χέρι του από δάγκωμα κροκόδειλου και το έχει αντικαταστήσει με ένα άγκιστρο.

Στην αναζήτηση της για τον άντρα της η Jane θα γνωρίσει και τη Lavinia Hawthorne [η Frieda Inescort του The Return of the Vampire (1943)], της οποίας η συμπεριφορά φαίνεται περίεργη και μάλλον κρύβει μυστικά.

Το τι έχει απογίνει ο Paul είναι φυσικά το μυστήριο εδώ, αλλά είναι λιγάκι προφανές από τον τίτλο της ταινίας, ωστόσο εσείς θα πρέπει να τούτο εδώ το διαμαντάκι του σκηνοθέτη Roy Del Ruth [Phantom of the Rue Morgue (1954)] καθώς είναι ανάμεσα στις ωραιότερες monster movies της εποχής της.

Αυτή η παραγωγή του Jack Leewood [associate producer του Lost Continent (1951)] αρχικά προβλήθηκε στους κινηματογράφους σε double bill, μαζί με το εξίσου εξαιρετικό Return of the Fly (1959).

Το στούντιο διανομής 20th Century Fox μάλιστα ετοίμαζε και ένα σχετικό βιντεοπαιχνίδι γύρω στο 1983, αλλά αυτό τελικά δεν κυκλοφόρησε.

Χρήστος Μουρούκης.