Header Ads

Veronica trailer: Ο Paco Plaza του REC επιστρέφει!


Το προ-δεκαετίας πρώτο [Rec] απέδειξε για μια ακόμη φορά πως οι Ισπανοί μπορούν να πάρουν ένα κουρασμένο είδος όπως το zombie horror και να το απογειώσουν. 
Η συνέχεια δυστυχώς δεν ήταν ανάλογη, με τις επόμενες τρεις ταινίες της σειράς να κυμαίνονται μεταξύ μετριότητας και αθλιότητας.

Με τις περιπέτειες της Ángela Vidal να έχουν φτάσει στο τέλος τους, οι δημιουργοί της σειράς, έχουν πάρει τους δικούς τους -ξεχωριστούς- δρόμους, με τον Jaume Balagueró να ετοιμάζει ένα θρίλερ με τίτλο Muse, περισσότερες πληροφορίες για το οποίο περιμένουμε προσεχώς, και τον Paco Plaza να καταπιάνεται με το Verónica.

Η ταινία μας πάει στη Μαδρίτη της δεκαετίας του ’90, μέσα σε ένα καθολικό οικοτροφείο, εκεί που ζει η έφηβη Verónica, μια κοπέλα που κατά τη διάρκεια μιας ολικής έκλειψης ηλίου, με τη βοήθεια δύο φιλενάδων της, θα χρησιμοποιήσει ένα Ouija board για να επικοινωνήσει με τον πεθαμένο πατέρα της. 
Τα παιχνίδια των κοριτσιών όμως θα απελευθερώσουν κάτι πολύ πιο επικίνδυνο.

Ανατριχιαστικές καλόγριες με τρομακτικά μάτια, χαζοβιόλικα κορίτσια, πίνακες Ouija, εκλείψεις και αγριεμένα πνεύματα. 
Δε μπορώ να μη παραδεχτώ ότι το Verónica είναι πλημμυρισμένο με όλα τα κλισέ του είδους, και το “βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα” δε λέει και πολλά.

Ελπίζουμε ο Plaza να έχει κρυμμένους άσσους στα μανίκια, και το τελικό αποτέλεσμα να διαψεύσει το μέτριο trailer…

Αλέξανδρος Κυριαζής.