Header Ads

Terrifier (2017) review


Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την επιτυχία του It, οι ταινίες που έχουν ως πρωταγωνιστές δολοφονικούς κλόουν, άρχισαν να ανθούν προκειμένου να καρπωθούν ένα μέρος από τη φήμη του.
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο κλόουν του Terrifier προϋπήρχε από το 2013, όπου πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία του Damien Leone που φέρει τον τίτλο All Hallow ‘s Eve

Επρόκειτο για ένα Ζ-movie πολύ χαμηλού προϋπολογισμού, το οποίο όμως κέρδισε τις εντυπώσεις εξαιτίας των μακάβριων οπτικών εφέ που περιείχε και της video-nasty αισθητικής του.
Η καλτ επιτυχία του All Hallow ‘s Eve οδήγησε το 2015 στη δημιουργία ενός sequel με σαφώς καλύτερη παραγωγή, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να αγγίξει τη σκουπιδιασμένη και αδαμάντινη συνάμα αισθητική του πρωτοτύπου.

Το 2017 ο Damien Leone επανήλθε με το Terrifier, επαναφέροντας συνάμα τον χαρακτήρα του κλόουν Art που σκορπά τον τρόμο με αιμοβόρα εφέ και κτηνωδίες.
Τα κυρίως θύματά του είναι δυο γυναίκες, η Tara (Jenna Kanell, The Bye Bye Man) και η Dawn (Catherine Corcoran, Return to Nuke 'Em High) που από την πρώτη στιγμή αντιλαμβάνονται ότι η όψη του Art εμπνέει περισσότερο τον τρόμο, παρά το γέλιο.


Η αισθητική της ταινίας παραμένει underground όπως το πρώτο All Hallows Eve έτσι ώστε να δίνει την εντύπωση παλιάς βιντεοκασέτας, αν και οι ερμηνείες αυτή τη φορά είναι κάπως καλύτερες, απ’ όλο το καστ.
Επί της ουσίας παρακολουθούμε διάφορα άτομα να κυνηγιούνται και να μακελεύονται από τον κλόουν, με τα εφέ και τη σκηνοθεσία να επιδιώκουν τη διατήρηση του ενδιαφέροντος του θεατή και να το πετυχαίνουν σε μεγάλο βαθμό.

Επομένως ενώ ο Pennywise του It έχει εξειδίκευση στον μεταφυσικό τρόμο, ο Art του Terrifier είναι ο «σπλατεράς» της υπόθεσης.
Αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία, ειδικά αν είστε οπαδοί των video nasties και του ακραίου gore με πρακτικά εφέ.

Βασίλης Γιαννάκης.


Release Dates: 
15 March 2018 (USA)