Header Ads

Blu-ray review: Blood on Melies’ Moon (2016)



O Luigi Cozzi και η παρέα του (που συμπεριλαμβάνει τον Lambero Bava και τη Barbara Magnofli) βρίσκονται εν μέσω μιας χαοτικής συγκυρίας που περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – έναν μασκοφόρο δολοφόνο βγαλμένο από τα gialli που αγαπήσαμε και διαστάσεις με πολλά σύμπαντα, που όλα κάπως συνδέονται με το μυστήριο της γέννησης του κινηματογράφου και τα πρώτα δείγματα του φανταστικού.

 

Γυρισμένη στην ουσία χωρίς μέσα (παραγωγός ήταν η αξιαγάπητη σύζυγος του Cozzi, Maria Letizia Sercia, η οποία επίσης υποδύεται τον εαυτό της), αλλά με πολύ πάθος και μεράκι, η επιστροφή του σκηνοθέτη Luigi Cozzi στον κινηματογράφο μυθοπλασίας μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες είναι ένα γράμμα αγάπης για τον κινηματογράφο του φανταστικού, και παρότι η ψηφιακή κάμερα συχνά προδίδει τη φτώχια της, ο δημιουργός καταφέρνει ανά διαστήματα να μεταφέρει στην οθόνη μια πραγματική μαγεία, όπως για παράδειγμα στο γλυκό και συναισθηματικό φινάλε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά καλά στοιχεία (οι περίεργες γωνίες λήψης) και κακά στοιχεία (νισάφι πια με το death metal στις σκηνές φόνων τα τελευταία 20 χρόνια), αλλά εκεί που πραγματικά φαίνεται η μαεστρία του Cozzi είναι το πόσο άψογα μπορεί να συνδυάσει την επιστημονική φαντασία με την κωμωδία (η σκηνή στο κρεβάτι, στην οποία ονειρεύεται πως είναι ο ιταλός Ed Wood είναι απλά καταπληκτική).

 

Η Intervision παρουσιάζει την ταινία στο πρώτο δισκάκι σε 1080p Full HD (1.85:1), με μια δεκάλεπτη εισαγωγή από τον σκηνοθέτη. Στο ίδιο δισκάκι θα βρείτε και μια ακόμα ταινία του δημιουργού, το The Little Wizards of Oz (2018) και εισαγωγή σε αυτή. Στο δεύτερο δισκάκι θα βρείτε το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ FantastiCozzi (2016), το making of και το art του The Little Wizards of Oz, ένα βίντεο με τον Alain Schlockoff, και το trailer του Blood on MeliesMoon. Αμφότερα τα Blu-ray είναι Region A, B, C.