Header Ads

Evidence of a Haunting

Αυτή την εποχή στην Αμερική υπάρχουν πολλά shows κυνηγών φαντασμάτων που υποτίθεται βασίζονται όλα σε πραγματικά συμβάντα.

Υπάρχει το 'Ghost Hunters', το 'Destination Truth', το 'Fact or Faked: Paranormal Files' και άλλα τόσα που προβάλλονται στο SyFy Channel!

Ανεξάρτητα από το αν είναι όντως αληθινά όλα αυτά, το μόνο σίγουρο είναι ότι φτιάχθηκαν για να φέρουν νούμερα, όπως και όλα τα shows της τηλεόρασης.

Ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης Joey Evans είδε μπροστά του μια ευκαιρία για να κάνει ταινία αυτά τα tv shows.

To Evidence of a Haunting δεν επιτίθεται στα reality paranormal shows ούτε και τα παρωδεί, απλά τα χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο.

Πρόκειται για 3 έρευνες που πραγματοποιεί η 'Supernatural Phenomena Research Society', ξεκινώντας με τον εξορκισμό ενός μικρού κοριτσιού στη Louisiana, μετά με ένα Ινδιάνικο Poltergeist στην Oklahoma και τέλος μια πολύ δύσκολη περίπτωση στο Dallas.

Κάτι στοιχειώνει τις σήραγγες κάτω από το Trinity River Commynity College, κάτι πολύ κακό.

Όσο πιο βαθιά ψάχνουν όμως, τόσο πιο κοντά θα βρεθούν στα λημέρια του γιου του Σατανά (ναι, παίζει και ο son of Satan.)...


Η ομάδα αποτελείται από την αρχηγό Rayne (Jessica D.Fulling), τον ειδικό τεχνολογίας Sam (Robert Alford), τον ντοκιμαντερίστα Tor (Christopher Cassarino), τη μέντιουμ Echo (Korin Medina), τον Πάτερ Bowden τον δαιμονολόγο (Scott Evans) και την ειδική στον αποκρυφισμό Shelley (Renee Wiggins).

Η ταινία έχει γυριστεί σε στυλ cinema verite και έχει όλα τα χαρακτηριστικά του είδους: τρεμάμενη χειροκίνητη κάμερα, σκοτεινό φωτισμό, δράση που δε βλέπουμε κλπ.


Το κακό όμως είναι άλλο.

Το Evidence of a Haunting φέρεται να είναι πολύ μαλθακό, ακριβώς κατάλληλο για τηλεοπτικό σόου αλλά παντελώς ακατάλληλο για σινεμά.

Έχει πολύ λίγα τρομάγματα, καμία σκληρή σκηνή και έχει να κάνει με 'ευγενικά' πνεύματα τελικά (σε μια ιστορία του λένε να φύγει και ...φεύγει!).


Άσε που και οι τρεις ιστορίες τελειώνουν με παρόμοιο τρόπο.

Περιέργως, το Evidence of a Haunting προβλήθηκε σε κάποιες αίθουσες της Αμερικής στις 26 Αυγούστου, ενώ κυκλοφορεί ήδη σε dvd εκεί.