Header Ads

Burning Bright (2010)

Γράφει ο Νίκος Σιδεράς.

Πόσες φορές στη ζωή σας έχετε πει ή έχετε ακούσει τη φράση " ζούγκλα γίναμε"; 
Πολλές φαντάζομαι...

Να λοιπόν, μια ταινία από έναν σκηνοθέτη (Carlos Brook) που πήρε προφανώς την έκφραση αυτή τοις μετρητοίς και δημιούργησε μια κινηματογραφική ένοχη απόλαυση, γεμάτη τρόμο και αγωνία, ικανή να πιάσει αδιάβαστο και τον πιο ανυποποψίαστο θεατή.

Το Burning Bright γυρίστηκε μόλις το 2010 και κυκλοφόρησε απευθείας σε dvd στην Αμερική αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο (στην Ελλάδα με τον τίτλο Ανθρώπινο Θήραμα).


Δυστυχώς από τους περισσότερους πέρασε απαρατήρητο.

Για κάποιους μυημένους όμως αποτελεί ήδη ένα καλά κρυμμένο μυστικό που έχει πάρει στην καρδιά τους τη θέση που του αξίζει.

Τι είναι λοιπόν το Burning Bright;
Βάλτε στο μπλέντερ μια σέξυ, ορφανή, νεαρή κοπέλα, τον αυτιστικό αδερφό της, έναν ψυχάκια πατριό, έναν τυφώνα, ένα σπίτι χωρίς έξοδο διαφυγής, μια διαθήκη, μια πεινασμένη τίγρη και έχετε ένα απολαυστικό μείγμα ενός γεμάτου σασπένς low buget θρίλερ.

Για να μην εκραγεί όμως το μυαλό σας με αυτά που διαβάσατε, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...


Η Kelly Taylor (κατά κόσμον Briana Evigan) μετά το χαμό της μητέρας της προσπαθεί να ορθοποδήσει και να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες που έχουν προκύψει.


Όπου εκκρεμότητες σημαίνει ο αυτιστικός αδερφός που λέγαμε (Charlie Tahan), ο οποίος πρέπει να εισαχθεί σε κάποιο ιδιωτικό ιδρυμα ώστε να μπορέσει η ίδια να μεταβεί σε άλλη πόλη, για τις σπουδές της και ο όχι και τόσο ισορροπημένος πατριός της (Garret Dillhunt), που με την παρουσία του προσπαθεί να της κάνει τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη.

Όμως το ίδρυμα, όπως και καθετί σ ' αυτον τον ΄κόσμο, θέλει λεφτά και αυτά δυστυχώς έχουν κάνει φτερά από το λογαριασμό της.

Σε αυτό το σημείο μαθαίνει ότι ο πατριός της χρησιμοποιήσε τα χρήματα τα οποία  προορίζονταν για τον αδερφό της σε μια πολύ "χρηστική" αγορά!

Τι πήρε; 

Μα τι άλλο από μια τεραστίων διαστάσεων τίγρη (που έχει να φάει δύο εβδομάδες) με σκοπό να τη χρησιμοποιήσει σε ένα "safari show " project που ετοιμάζει.

Εκεί λοιπόν η ατυχία της πρωταγωνίστριας όχι απλά της χτυπά την πόρτα αλλά και κάτι παραπάνω. 


Ενώ είναι άφραγκη, με τον αδερφό παραμάσχαλα, τις σχέσεις με τον πατριό στο κόκκινο και το ηθικό της, όχι ακριβώς αυτό που λέμε ακμαιότατο, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έναν φοβερό και τρομερό τυφώνα που πλησιάζει απο λεπτό σε λεπτό.

Στο σημείο αυτό, από τη μια στιγμή στην άλλη, και ενώ ετοιμάζεται να κοιμηθεί, βρίσκεται παγιδευμένη μέσα στο σπίτι (το οποίο για λόγους ασφαλείας έχει οχυρωθεί από παντού) όπου όπως φαντάζεστε, δεν είναι μόνη.

Η πεινασμένη τίγρης τριγυρνάει από δωμάτιο σε δωμάτιο ψάχνοντας την τροφή της.
Και η ηρωίδα μας,ξεκινάει έναν αγώνα επιβίωσης, φορώντας μόνο τα απαραίτητα, προσπαθώντας να σώσει όχι μόνο τη ζωή της αλλά και αυτή του αυτιστικού αδερφού της.

Τα όσα ακολουθούν ανεβάζουν την ανδρεναλίνη στα ύψη και είναι καλύτερα να τα ανακαλύψετε μόνοι σας.

Το Burning Bright δεν είναι αριστούργημα.

Έχει τις ατέλειες του, τις υπερβολές του και τα σεναριάκα του κενά.

Καταφέρνει όμως το στόχο του ο οποίος είναι να περάσουμε διασκεδαστικά  μιάμιση ώρα γεμάτη σασπένς, τρόμο και ανατροπές.
Μπορεί να μην κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους αλλά πιστέψτε με δεν υστερεί ούτε σε σκηνοθεσία ούτε σε ιδέες.

Ο σκηνοθέτης Carlos Brook με μαεστρία δημιουργεί το κλειστοφοβικό κλίμα τρόμου που τόσο μας αρέσει σε τέτοιες ταινίες και καταφέρνει να μας κρατήσει στην άκρη της καρέκλας μας καθόλη τη διάρκεια της μέσα από ευρηματικές και ατμοσφαιρικές σεκάνς.

Με λιγότερα μέσα και μικρότερο προϋπολογισμό πετυχαίνει αυτό που αστοχήσαν να κάνουν ανάλογα animal horror movies όπως το Snakes on a Plane και το πιο πρόσφατο Shark Night 3D, φτιάχνοντας μια έξυπνη και κυρίως αποτελεσματικη τανία με αρχή, μέση και τέλος.

Οι ερμηνείες είναι ικανοποιητικές και πειστικές, με την Briana Evigan (Sorority Row, Mother's Day) να τραβάει τα βλέμματα με την καυτή της εμφάνιση και να βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το απόλυτο horror babe! 


Το oscar όμως ερμηνείας πάει δικαιωματικά στην ...τίγρη η οποία με μια ματιά της και μόνο προκαλεί  πολλαπλές ανατριχίλες στη ραχοκοκκαλιά μας!

Πολύ βασική προϋπόθεση για να περάσετε καλά είναι να κάνετε τα στραβά μάτια σε κάποιες αναληθοφάνειες και στα τραβηγμένα από τα μαλλιά περιστατικά, που θα αντικρύσετε.


Εδώ προσπεράσατε το γεγονός ότι βλέπετε μια ταινία με αιμοδιψή τίγρη μέσα σε σπίτι!!!
Μην κολλήσετε εκεί!

Συνοψίζοντας, το Burning Bright είναι ένα PG-13 φιλμ τρόμου που αξίζει ν ' ανακαλύψετε.

Ιδανικό για να το δείτε με παρέα και ποπ κορν ένα χαλαρό βράδυ.

Θα διασκεδάσετε, θα φοβηθείτε και θα ξεχάσετε για λίγο τη θλιβερή πραγματικότητα...

Και προσοχη ...το νου σας!

Η τίγρης παραμονεύει!!!!
Μπορεί να τριγυρνάει και στο δικό σας σαλόνι.
Γι' αυτό τουλάχιστον κοιτάξτε να έχετε απόθεμα σε μπριζόλες!

RELEASE DATE
August 17, 2010 (DVD)
September 6, 2010 (UK)(DVD)