Header Ads

Όλα τα Horror στο SXSW 2012

Το 2012 South by Southwest (SXSW) Film Conference and Festival γίνεται 9 με 17 Μαρτίου στο Austin του Texas και μόλις ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα.

Με μια πρώτη ματιά στη λίστα, υπάρχει αρκετά μεγάλη βαρύτητα στις ταινίες τρόμου ή έστω ταινίες που θα μπορούσαν να σταθούν στους horror fans.

Εκτός από την παγκόσμια πρεμιέρα του The Cabin in the Woods της Lionsgate στην εναρκτήρια ημέρα (θυμηθείτε το υπέροχο trailer εδώ), ας ρίξουμε μια ματιά στις horror (ή σχεδόν horror) ταινίες του φεστιβάλ.

Killer Joe  


Σκηνοθεσία: William Friedkin | Σενάριο: Tracy Letts
Πρωταγωνιστούν: Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Gina Gershon, Juno Temple, Thomas Haden Church

Μία φανταχτερή, Southwestern ιστορία - μια βίαιη μαύρη κωμωδία για έναν απελπισμένο Τεξανό που χρωστάει πολλά (Hirsch), ο οποίος σχεδιάζει να σκοτώσει τη μητέρα του με τη βοήθεια της οικογένειάς του (Haden Church, Gershon).

Θα προσλάβει έναν τρελό μπάτσο του Dallas που δουλεύει και ως contract killer (McConaughey) να κάνει τη δουλειά, αλλά ο Killer Joe ζητά την έφηβη κόρη τους (Temple) ως βοηθό του.


Keyhole (Canada) 

Σκηνοθεσία: Guy Maddin | Σενάριο: Guy Maddin & George Toles
Πρωταγωνιστούν: Isabella Rossellini, Jason Patric, Udo Kier, Kevin McDonald, Tattiawna Jones

'I'm only a ghost ...but a ghost isn't nothing'.
Μετά από μακρά απουσία, ο γκάνγκστερ και πατέρας Ulysses Pick (Patric) επιστρέφει στο στοιχειωμένο με αναμνήσεις σπίτι του, σέρνοντας το σώμα ενός κοριτσιού και έναν δεμένο και φιμωμένο νεαρό άνδρα.

Η παρέα του τον περιμένει μέσα στο σπίτι του, έχοντας πυροβόλησει εν τω πεταξύ τους αστυνομικούς.
Υπάρχει τριβή στις τάξεις της παρέας αλλά ο Ulysses επικεντρώνεται σε ένα πράγμα: να περιπλανηθεί μέσα στο σπίτι, δωμάτιο με δωμάτιο, και να φτάσει στη σύζυγο του,  Hyacinth (Rossellini), στο υπνοδωμάτιο στον πάνω όροφο.

Η ισορροπία του σπιτιού έχει διαταραχθεί και η Οδύσσεια του γίνεται τελικά μια συναισθηματική περιήγηση, τη στιγμή που οι παράξενο γωνίες και σχισμές του σπιτιού αποκαλύπτουν περισσότερα για τη μυστηριώδη οικογένεια Pick.


Extracted  

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Nir Paniry
Πρωταγωνιστούν: Sasha Roiz, Dominic Bogart, Jenny Mollen, Nick Jameson, Brad Culver

Ο Thomas Jacobs εφευρίσκει έναν τρόπο για να παρακολουθεί τις μνήμες των ανθρώπων από το εσωτερικό τους.
Πηγαίνοντας κόντρα στην ηθική του, δέχεται μια προσφορά για να μπει στις αναμνήσεις ένός εξαρτημένου από ηρωίνη, για να δει εάν έχει διαπράξει ένα έγκλημα.

Ωστόσο, μια δυσλειτουργία προκαλεί τη λιποθυμία του, με αποτέλεσμα να παγιδευτεί μέσα στο μυαλό του εγκληματία.
Παραμένει φυλακισμένος στη μνήμη του εξαρτημένου για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, μέχρι που ανακαλύπτει μια δυνατότητα διαφυγής.


Sun Don't Shine 

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Amy Seimetz
Πρωταγωνιστούν: Kate Lyn Sheil, Kentucker Audley, AJ Bowen, Kit Gwinn, Mark Reeb

Δύο εραστές, στους κρυφούς δρόμους της Φλόριντα, κάνουν πολύ άσχημα πράγματα.
Η ταινία ακολουθεί την Crystal (Sheil) και τον φίλο της, Leo (Audley), σε ένα έντονο και μυστηριώδη οδικό ταξίδι μέσα από το έρημο και στοιχειωμένα όμορφο τοπίο της Κεντρικής Φλόριντα. 
Καθώς το ζευγάρι ταξιδεύει μέχρι την ακτή του Περσικού Κόλπου, σταδιακά αρχίζουν να προκύπτουν ανησυχητικά πράγματα, αποκαλύπτοντας το σκοτεινό παρελθόν της Crystal υπονομεύοντας το μέλλον του ζευγαριού.


Thale (Νορβηγία) 

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Alexander L. Nordaas
Πρωταγωνιστούν: Silje Reinåmo, Jon Sigve Skard, Erlend Nervold, Morten Andresen

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από ένα huldra, ένα μυθικό, θηλυκό πλάσμα με ουρά, που βρέθηκε από δύο καθαριστές σε μια σκηνή εγκλήματος σε ένα κρυφό κελάρι (θυμηθείτε το trailer εδώ).
Κάποιος την είχε κρυμμένη εκεί κάτω για δεκαετίες, για λόγους που σύντομα θα έρθουν στην επιφάνεια.
Κάποιοι άλλοι τη θέλουν πίσω.


Beast (Δανία) 

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Christopher Boe
Πρωταγωνιστούν: Nicolas Bro, Marijana Jankovic, Nikolaj Lie Kaas

Για πόσο καιρό μπορεί κάποιος να κρατηθεί με το πρόσωπο που αγαπάει; 
Ο Bruno αγαπά την γυναίκα του, Maxine, αλλά η αγάπη και το σώμα του υποβάλλονται αργά σε μια μεταμόρφωση. 
Κάτι αρχίζει να αναδεύεται μέσα του, και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει για να το σταματήσει. 
Γιατί όταν αρχίζεις να σκαλίζεις τη σκοτεινή πλευρά της αγάπης, την επιθετικότητα και το μίσος για να βρεις δύναμη, δεν υπάρχει γυρισμός.


Lovely Molly  

Σκηνοθεσία: Eduardo Sanchez | Σενάριο: Eduardo Sanchez, Jamie Nash
Πρωταγωνιστούν: Gretchen Lodge, Johnny Lewis, Alexandra Holden

Ένα συναρπαστικό θρίλερ τρόμου, που ξεκινά με τη νιόπαντρη Molly Reynolds να μετακομίζει πίσω στο εγκαταλελειμμένο πατρικό της σπίτι.
Σύντομα θα βιώσει ανησυχητικά και απίστευτα πράγματα.
Αυτό που ξεκινά ως μια απλή ιστορία για πράγματα που συμβαίνουν τη νύχτα, εξελίσσεται σε μια μάχη κυριαρχίας με ένα πονηρό, κακόβουλο πνεύμα, το οποίο σπέρνει τον όλεθρο και τον τρόμο στην Molly και την οικογένειά της.
Πλούσια εξερεύνηση των ομοιοτήτων ανάμεσα στην ψύχωση, τον εθισμό και τη δαιμονική κατοχή, το Lovely Molly μας δείχνει τι πραγματικά συμβαίνει πριν την άφιξη του εξορκιστή.


The Raid (Ινδονησία)  

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Gareth Evans Huw
Πρωταγωνιστούν: Iko Uwais, Joe Taslim, Doni Alamsyah, Yayan Ruhian, Pierre Gruno

Ο Rama, μέλος μιας ομάδας Ειδικών Δυνάμεων, φτάνει σε μια πολυκατοικία με αποστολή να συλλάβει τον ιδιοκτήτη του, έναν διαβόητο έμπορο ναρκωτικών.
Το κτίριο έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για δολοφόνους, συμμορίες, βιαστές και κλέφτες που αναζητούν κατάλυμα σε ένα μέρος όπου ξέρουν ότι δεν μπορούν να τους αγγίξει η αστυνομία.
Όταν χάνουν τη κάλυψη τους, ο Rama και η ομάδα του πρέπει να πολεμήσουν μέσα σε κάθε όροφο και κάθε δωμάτιο, όχι μόνο για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους αλλά και για να επιβιώσουν.


Bernie (Μεγάλη Βρετανία) 

Σκηνοθεσία: Richard Linklater | Σενάριο: Richard Linklater, Skip Hollandsworth
Πρωταγωνιστούν: Jack Black, Shirley MacLaine, Matthew McConaughey, Brady Coleman, Richard Robichaux

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.
Στη μικρή πόλη του Carthage, του Τέξας, ο βοηθός διοργανωτή κηδειών Bernie Tiede ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς και σεβαστούς κατοίκους, έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη όταν έγινε φίλος με τη πλουσιότερη και πιο μοχθηρή χήρα της πόλης, Marjorie Nugent.
Σύντομα η Marjorie θα γίνει πλήρως εξαρτημένη από τον Bernie και τη γενναιοδωρία του, ενώ αυτός παλεύει να ανταποκριθεί στις όλο και μεγαλύτυερες απαιτήσεις της.
Όταν οι κάτοικοι της πόλης κάνουν μήνες χωρίς να δουν τη Marjorie, σοκάρονται όταν μαθαίνουν ότι εκείνη έχει πεθάνει εδώ και καιρό και ότι ο Bernie Tiede κατηγορείται για τη τη δολοφονία.

Για περισσότερα, επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του South by Southwest.