Header Ads

Ο Sam Raimi στη παραγωγή του remake του Poltergeist;

Κοιτάζοντας τις τελευταίες πληροφορίες που είχαμε σχετικά με την προτεινόμενη νέα έκδοση του Poltergeist από την MGM, η σημερινή είδηση/φήμη δεν προκαλεί και μεγάλη έκπληξη.

Ο CEO της MGM, Roger Birnbaum, έδωσε διάλεξη τη περασμένη εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, και πέταξε κάποιες πληροφορίες σχετικά με δύο νέα remake που επεξεργάζεται αυτή την εποχή το studio.

Το ένα ήταν το remake του Carrie, το οποίο ο Birnbaum είπε ότι μπορεί και να έχει found-footage στοιχεία!

Ανέφερε όμως και το Poltergeist, ένα φιλμ που η MGM σκέφτεται να κάνει remake πολλά χρόνια τώρα.
Είπε λοιπόν ο τύπος ότι ο Sam Raimi συζητάει για να το σκηνοθετήσει!

Την επόμενη μέρα όμως, το Hollywood Reporter αποκάλυψε ότι ο Raimi θα βρίσκεται στη παραγωγή και όχι στη σκηνοθεσία, γεγονός που είναι και πολύ πιο λογικό.

Από τη μία πλευρά, η είδηση της εμπλοκής του Raimi δεν είναι καθόλου τυχαία...


... γιατί πέρυσι ακούσαμε ότι η MGM ήθελε τον David Lindsay-Abaire να γράψει το σενάριο.

Ο Lindsay-Abaire είναι ένας βραβευμένος με Pulitzer θεατρικός συγγραφέας που πρόσφατα έγραψε το σενάριο του Rabbit Hole.

Βοήθησε επίσης στο Spider-Man 4 της Sony, όταν ακόμα ο Raimi ήταν σε αυτό το franchise, και ήρθε για να ξαναγράψει το Oz: The Great and Powerful, όταν ο Raimi ασχολιόταν με αυτό.

Οι δύο άνδρες φαίνεται να έχουν μια σταθερή συνεργασία μαζί.
Η πρόσληψη λοιπόν του David Lindsay-Abaire στο σενάριο θα μπορούσε να ήταν και το πρώτο στάδιο για να αναλάβει ο Raimi τη σκηνοθεσία, αλλά ...

Η συμμετοχή των Raimi και Lindsay-Abaire απομένει να επιβεβαιωθεί, αλλά μέχρι να ακούσουμε κάτι επίσημο, δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν τελειωμένη υπόθεση.

Ακόμα και αν όλα γίνουν σωστά όμως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το Poltergeist είναι μια ταινία που δεν πρέπει να γίνει remake.

Έχει μια μεγάλη θέση στην ιστορία του κινηματογράφου ως ένα ανάλογο ET Ο Εξωγήινος (κυκλοφόρησαν με μια εβδομάδα διαφορά και έχουν τις ρίζες τους και τα δύο στο εγκαταλελειμμένο άτυπο sequel του Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου του Steven Spielbergh, Night Skies) και διαθέτουν το είδος της ατμόσφαιρας που κανένα remake δε θα μπορούσε να συλλάβει.

Θα δούμε μια τεχνικά άρτια ταινία τρόμου λόγω Raimi, αλλά όχι ένα αντάξιο remake.