Header Ads

Δυνατό cast στο Maps to the Stars του David Cronemberg


Γράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος.

Η νέα ταινία του David Cronenberg έχει τίτλο Maps to the Stars και βασίζεται σε ένα σενάριο που παρουσιάζει τη ζωή των celebrities στο Los Angeles. 

O Καναδός σκηνοθέτης δήλωσε πρόσφατα πως πρόκειται για μία ακραία ιστορία με κεντρικούς χαρακτήρες δύο παιδιά-ηθοποιούς που καταστράφηκαν από το σύστημα του Χόλιγουντ.

Πολύ ενδιαφέρον θέμα που έχουμε δει πολλές φορές να γίνεται πραγματικότητα, με νεαρούς ηθοποιούς και γενικότερα ανθρώπους της showbiz να καταστρέφονται από τη διασημότητα και πίεση που τους ασκεί το σύστημα.

Πέρσι, ενώ βρισκόταν στις Κάννες για την προώθηση του Cosmopolis, ο Cronenberg είχε πει πως η καινούργια του ταινία θα είχε πάλι πρωταγωνιστές τους Robert Pattinson και Sarah Gadon, ενώ και το όνομα του εξαιρετικού Viggo Mortensen ακούστηκε κάποια στιγμή. 

Τελικά δύο διαφορετικοί ηθοποιοί είναι αυτοί που μπαίνουν πρώτοι στο καστ...


Αυτοί είναι οι ταλαντούχοι Julianne Moore και John Cusack
Άγνωστοι παραμένουν πάντως για την ώρα οι ρόλοι που θα υποδύονται.

Ο Cronenberg είχε σχολιάσει στο παρελθόν το σενάριο του Bruce Wagner:


"Μπορείς να πεις ότι είναι μία ταινία για το Χόλιγουντ επειδή οι χαρακτήρες είναι ατζέντηδες, ηθοποιοί και παραγωγοί, αλλά δεν είναι σάτιρα όπως το 'The Player'. 
Ο κόσμος του Χόλιγουντ είναι ταυτόχρονα γοητευτικός και αποκρουστικός.. και αυτός ο συνδυασμός των δύο είναι που τον κάνει τόσο ισχυρό. 

Δεν θα ακολουθήσω πάντως μερικά κλισέ και δεν θα προσπαθήσω να απλοποιήσω την κατάσταση επειδή αυτά που αποκαλύπτει η ιστορία για την κουλτούρα μας, το δυτικό πολιτισμό, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο είναι αρκετά πολύπλοκα. 
Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στο Τορόντο και στο LA."

Ο Cronenberg είναι από τους σκηνοθέτες που πάντοτε ασχολείται με ενδιαφέρουσες ιστορίες και τις περισσότερες φορές παραδίδει πολύ καλές ταινίες.

Προσωπικά θεωρώ πολύ αξιόλογες και τις ταινίες που έκανε τη τελευταία δεκαετία και απέχουν από το στιλ με το οποίο τον γνωρίσαμε πριν από 30+ χρόνια, με το Eastern Promises να βρίσκεται στη λίστα μου με τις καλύτερες ταινίες μετά το 2000.

Τέλος θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα ταιριάξει το Maps to the Stars με την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Brandon Cronenberg, το Antiviral, που επίσης ασχολήθηκε με την εμμονή του κόσμου και των media με τους celebrities και στην οποία είδαμε πράγματα που μας θύμισαν παλαιότερες ταινίες του πατέρα του.

Μία από τις ταινίες που σίγουρα περιμένουμε να ακούσουμε περισσότερα.
Τι νομίζετε εσείς;