Header Ads

Κι όμως, η Constantin Films ψάχνεται για το sequel του The Mortal Instruments: City of Bones


Μία από τις αποτυχημένες "μεγάλες" ταινίες της χρονιάς είναι το The Mortal Instruments: City of Bones που δεν κατάφερε να βρει κοινό με την κυκλοφορία της στις αίθουσες πριν λίγους μήνες. 

Την ταινία χρηματοδότησε η Constantin Films, η οποία πριν ακόμα την κυκλοφορία της είχε ξεκινήσει την ετοιμασία του σίκουελ. 

Επειδή όμως η ανταπόκριση του κοινού ήταν απογοητευτική, το σίκουελ με τίτλο City of Ashes έπαψε να αναπτύσσεται και υποθέσαμε πως το franchise τελείωσε.

Τελικά φαίνεται πως η Constantin θα προχωρήσει κανονικά με το σίκουελ και θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη της πρώτης ταινίας. 

Το City of Bones που κόστισε συνολικά στη Sony $120 εκατομμύρια (60 για παραγωγή και 60 για προώθηση), είχε εισπράξεις $31 εκατομμύρια στην Αμερική και 49 στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Martin Moszkowicz, διευθυντής της  Constantin Films, είπε στο THR πως υπήρξαν ενθαρρυντικά σχόλια από τους fan της ταινίας και των βιβλίων.

"Η ανταπόκριση από τους fan, από διάφορα blog και mail που λάβαμε, είναι ενθαρρυντική και μας έκανε να συνεχίσουμε με το σίκουελ."

Για να σιγουρευτούν όμως πως το City of Ashes δεν θα αποτύχει και αυτό οικονομικά, ο Moszkowicz δήλωσε πως κοιτάνε αυτή την περίοδο τι πήγε στραβά με το City of Bones "...κυρίως στο τμήμα του μάρκετινγκ". 

Εκτιμά πως ένα βασικό λάθος ήταν η προσπάθεια να προσελκύσουν αποκλειστικά το εφηβικό κοινό, αγνοώντας τους υπόλοιπους fan που έχουν τα βιβλία. 

"Οι αναγνώστες του Mortal Instruments είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά απ'ότι φαντάζεστε.

Επιπλέον η Constantin θα κοιτάξει προσεκτικά αν το σενάριο, το κάστινγκ και γενικά ο τόνος της ταινίας χρειάζονται διόρθωση πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

"Θα επιστρέψουμε στα αρχικά στάδια και θα δουλέψουμε στο σενάριο. 
Θα δούμε τι χρειάζεται και τα λεφτά που πρέπει να ξοδέψουμε
είπε ο Moszkowicz στο Variety.

Το City of Bones σκηνοθέτησε ο Harald Zwart
Περιμένουμε πως οι ανερχόμενοι πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας Lily Collins και Jamie Campbell Bower θα επιστρέψουν. 

Θέλετε να δείτε το σίκουελ του City of Bones;

Γιάννης Χατζόπουλος.