Header Ads

DVD Stories: Ιούνιος 2014


Από σήμερα ξεκινά η στήλη DVD Stories, στην οποία ο Χρήστος Μουρούκης θα παρουσιάζει τις νέες κυκλοφορίες σε DVD και BluRay.
Εκτός από λίγα λόγια για τη ταινία, ο Χρήστος θα αναφέρει χρήσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά του DVD, καθώς και τα extras - τα οποία άλλωστε καθιστούν χρήσιμη την αγορά ενός DVD ή όχι. 
Λόγω καλοκαιρινής 'ξηρασίας', η στήλη ξεκινά και με κάποιες non-horror κυκλοφορίες, αλλά μην έχετε αμφιβολία για τις τρομο-προθέσεις του Χρήστου.
 

Return to Nuke 'Em High Volume 1 (2013)

Στο σχολείο του τίτλου, δύο πανέμορφες λεσβίες (Asta Paredes και Catherine Corcoran) θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πιθανή κατακραυγή και μία συμμορία μεταλλαγμένων αλητήριων. 
Ο Lloyd Kaufman (που κάνει και cameo) σκηνοθετεί την κωμωδία τρόμου της χρονιάς, που με τα κάφρικα της αστεία (σεξουαλικά, εμετικά κτλ) θα σας κάνει να δακρύσετε από τα γέλια. 

Είναι όμως συνάμα και ένα μανιφέστο γεμάτο μηνύματα κατά του bullying, του Obama, και άλλων επίκαιρων ζητημάτων, μια και ο δημιουργός είναι βαθιά πολιτικοποιημένος. 
Είναι ακόμη μια κατάθεση συμπάθειας προς την ομοφυλοφιλία, και ερωτημάτων προς τη βιομηχανία τροφίμων. 

Τον πρόεδρο τον υποδύεται ο Lemmy των Motorhead και την εισαγωγή κάνει ο Stan Lee
Επίσης εμφανίζεται και η Debbie Rochon.
 

Για πρώτη φορά σε παραγωγή της Troma δίδεται έμφαση στη φωτογραφία, και για αυτό αξίζει να αγοράσετε το Blu-ray που παρουσιάζει την ταινία σε Widescreen 1.78:1 1080p. 

Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε δύο Audio commentary, και τα βίντεο Casting conundrum, Pre-production hell with Mein-Kauf (Man), Special (Ed) Effects, Cell-U-Lloyd Kaufman: 40 Years of TROMAtising the world, ένα βιντεοκλίπ, και ένα trailer του Return to Nuke 'Em High Volume 2 (2014), το οποίο περιμένω με αγωνία καθώς η ταινία που είδα δεν είχε αποκορύφωμα.


Paranormal Activity: The Marked Ones (2014)

Με λίγες εξαιρέσεις, όπως το Cannibal Holocaust (1980), λίγες found footage ταινίες μου αρέσουν. 
Ανάμεσα σε αυτές είναι και η σειρά Paranormal Activity, που με τρομάζει πολύ (ειδικά με το τρίτο κεφάλαιο είχα πάθει σοκ) και κάθε φορά περιμένω με αγωνία να βγει η νέα ταινία του franchise σε Blu-ray. 

Το Marked Ones έλαβε πολύ καλές κριτικές, και δίκαια. 
Ένα παράπονο που είχα πάντα από τη σειρά ήταν το ανακατεμένο storyline, το οποίο με αυτή τη νέα ταινία όχι μόνο έρχεται επιτέλους στο σήμερα, αλλά συνδέει με το φινάλε του και απορίες που μου είχαν δημιουργηθεί πρώτιστος.

Το Blu-ray & DVD combo παρουσιάζει την ταινία σε 1080p High Definition, και μάλιστα σε δύο βερσιόν, η μία είναι αυτή που πέχτηκε στους κινηματογράφους και η άλλη είναι η extended. 
Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε κάποιες επιπλέον σκηνές.


The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

Επειδή συνεχώς βλέπω sexploitation που γυρίστηκαν με δύο ηθοποιούς σε ένα δωμάτιο, μου είναι αδύνατο να παρακολουθήσω ταινίες με πολλούς χαρακτήρες.
Έτσι τα τρία Lord of the Rings για μένα ήταν μαρτύριο (ειδικά αφού είδα τις τετράωρες βερσιόν και τα πολύωρα extra του box set). 

Βλέπετε, δεν μου αρέσουν και οι επικές ταινίες. 
Παραδόξως, το The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) μου άρεσε περισσότερο διότι το journey των πρωταγωνιστών ήταν πολύ πιο straightforward. 
Και το φινάλε με είχε αφήσει σε αγωνία. 

Γενικά περιμένω πάντα με χαρά την καινούργια ταινία του Peter Jackson, διότι του το χρωστάω για το Braindead (1992). 
Όμως με αυτό το δεύτερο κεφάλαιο της τριλογίας Hobbit βαρέθηκα αφόρητα. 

Το όλο πράγμα αφορά έναν δράκο, ο οποίος αν και εντυπωσιακός, δεν χρειαζόταν τρίωρη ταινία. 
Γενικά οι τρίωρες ταινίες τελευταία δοκιμάζουν την υπομονή μου. 
Του χρόνου θα δω και την τελευταία ταινία, αλλά πλέον δεν έχω καμία ανυπομονησία.

Το Blu-ray & DVD combo παρουσιάζει την ταινία σε 1080p High Definition 16x9 2.4:1, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε μία σειρά από μικρά behind-the-scenes βίντεο και μία σειρά βίντεο ίδιας θεματολογίας που είχαν εμφανιστεί αρχικά σε μορφή blog. 
Αμφότερες έχουν επιλογή “play all” για να μην κουράζεστε.


The Wolf of Wall Street (2013)

Η ταινία αυτή αφηγείται την άνοδο και την πτώση της αυτοκρατορίας του Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio), ενός γιάπη stockbroker απατεώνα. 

Ο Martin Scorsese σκηνοθετεί με έμπνευση μια από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του, γεμάτη έξυπνους διαλόγους και χαρακτήρες ικανούς να κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο για τρεις ώρες. 

Το Blu-ray & DVD combo παρουσιάζει την ταινία σε 1080p High Definition, και ως μόνη πρόσθετη παροχή θα βρείτε το βίντεο The Wolf Pack που διαρκεί 16 λεπτά.


Grudge Match (2013)

Ο Dante Slate, Jr. (Kevin Hart) πείθει δύο πρώην μποξέρ, τον Billy 'The Kid' McDonnen (Robert De Niro) και τον Henry 'Razor' Sharp (Sylvester Stallone) να μονομαχήσουν για μία τελευταία φορά, 30 χρόνια μετά την προηγούμενη αναμέτρηση τους. 

Θα πρέπει όμως να αναμετρηθούν και για τη γυναίκα που σημάδεψε τις ζωές τους, την Sally (Kim Basinger, που είναι μία κούκλα ακόμη και τώρα, με ατελείωτα πόδια). 

Φυσικά ο Robert De Niro υποδύθηκε έναν μποξέρ στο Raging Bull (1980) και ο Sylvester Stallone έναν άλλο στα Rocky, και αν μου θέτατε το ερώτημα στα ‘80s αν θα ήταν τέλειο να αναμετρηθούν θα σας έλεγα πως ναι, αλλά τώρα αμφότεροι είναι μπαγιάτικα νέα.

Το Blu-ray & DVD combo παρουσιάζει την ταινία σε 1080p High Definition 16x9, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε τα βίντεο In the ring with Kevin Hart, Kevin Hart unedited, Ringside with Tyson & Holyfield, Blow by Blow with Larry Holmes και κάποιες εναλλακτικές σκηνές.


American Hustle (2013)

Το Silver Linings Playbook (2012) του σκηνοθέτη David O. Russell ήταν η πιο γλυκιά ταινία της περασμένης χρονιάς, και έτσι μάζεψε ξανά τους αγαπημένους του ηθοποιούς (Bradley Cooper, Jennifer Lawrence και Robert De Niro) για να πλαισιώσουν τον Christian Bale, ο οποίος υποδύεται έναν απατεώνα, που γίνεται καταδότης. 

Οι πρώτες δύο ώρες της ταινίας είναι βαρετές, αλλά το φινάλε, με τις ανατροπές του, αποζημιώνει.
 

Το Blu-ray & DVD combo παρουσιάζει την ταινία σε 1080p High Definition 2.40:1, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε, το The Making of American Hustle, και Deleted & Extended scenes.

Χρήστος Μουρούκης.