Header Ads

DVD Review: Brigitta (1967)


Η απίστευτα καυτή κοπέλα του τίτλου [η Elke Cole που ήταν και στο The Five Minute Kiss (1970) του ίδιου σκηνοθέτη] φεύγει από το χωριό της αφού πέθαναν οι γονείς της σε τροχαίο, και πιάνει δουλειά σε μια τράπεζα στο Μόναχο. 

Σύντομα θα γνωρίσει έναν γοητευτικό άνδρα (δεν κατάφερα να εξακριβώσω το όνομα του ηθοποιού) ο οποίος της συστήνεται ως ατζέντης, και την ωθεί στο modeling. 

Φυσικά γίνονται και εραστές, και μας λέει πως την ικανοποιεί όπως κανείς άλλος πριν, παρότι μας έχει ήδη πει πως ήταν παρθένα. 
Όλα αυτά τα μαθαίνουμε μέσω αφήγησης της πρωταγωνίστριας, καθώς το φιλμ γυρίστηκε χωρίς ήχο.

Τελικά ο ατζέντης χρωστά λεφτά, και για να ξεπληρώσει προτείνει στη Brigitta να αρχίσει να εκδίδεται. 
Αυτή διστάζει αρχικά, αλλά τελικά ενδίδει. 

Όμως σύντομα θα πιάσει τον αγαπημένο της να την απατά. 
Τότε θα φύγει από την αγκαλιά του, και θα πάρει την επιχείρηση στα χέρια της, δηλαδή θα συνεχίσει να εκδίδεται, απλά χωρίς νταβατζή. 

Μάλιστα στο κόλπο θα μπάσει και μια φίλη της [η Eva Richter]. 
Η φίλη της τελικά θα κολλήσει ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, το οποίο φυσικά οι κοπέλες θα το εκμεταλλευτούν, στήνοντας ένα ραντεβού με τον ατζέντη, ο οποίος κολλά και αυτός μετά την επαφή. 
Στο τέλος η πρωταγωνίστρια σκοτώνεται όταν την χτυπά ένα διερχόμενο όχημα.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Nick Millard είναι γνωστότερος για ταινίες τρόμου όπως το Criminally Insane (1975), αλλά έχει σκηνοθετήσει αμέτρητα άλλα διαμαντάκια, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό, το οποίο πρέπει να δείτε άμεσα.

Χρήστος Μουρούκης.