Header Ads

DVD Review: The Most Dangerous Game (1932)


Στα ανοιχτά της Λατινικής Αμερικής ένα πλοίο βυθίζεται (μέσω θεαματικών σκηνών με εκρήξεις και βουτιές) και όσοι την γλύτωσαν έγιναν γεύμα καρχαριών (περισσότερα θεαματικά, underwater πλάνα).

Ο μόνος επιζών είναι ο συγγραφέας Bob [ο Joel McCrea, που έκτοτε εμφανίστηκε στο Foreign Correspondent (1940) του Alfred Hitchcock] και σύντομα, στη νήσο Baranka πλέον, θα αναζητήσει καταφύγιο στην έπαυλη του εκκεντρικού Zaroff [ο Leslie Banks, που δύο χρόνια αργότερα πρωταγωνίστησε στο The Man Who Knew Too Much (1934) του Alfred Hitchcock], ο οποίος φιλοξενεί άλλους τέσσερις επιζήσαντες από προηγούμενα ναυάγια.

Ο Zaroff είναι φαν του κυνηγιού, και σύντομα θα διοργανώσει το πιο επικίνδυνο παιχνίδι στον κόσμο του τίτλου, στο οποίο οι πρωταγωνιστές θα πρέπει να τρέξουν για τη ζωή τους μέσα στη ζούγκλα.

Το σενάριο έγραψε ο James Ashmore Creelman [King Kong (1933)], βασισμένος στην ομότιτλη ιστορία (είναι επίσης γνωστή και ως The Hounds of Zaroff) του Richard Connell του 1924, η οποία από τότε έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη ουκ ολίγες φορές [η αγαπημένη μου μεταφορά είναι αυτή του Countess Perverse (1974) του Jesús Franco].

Η σκηνοθεσία είναι των  Ernest B. Schoedsack [The Son of Kong (1933)] και Irving Pichel [She (1935)], και το φιλμ γυρίστηκε νύχτες, στα πλατό του King Kong (1933) και μάλιστα εμφανίζονται και οι δύο πρωταγωνιστές του, Fay Wray και Robert Armstrong.

Ο executive producer David Selznick [Gone with the Wind (1939)], χρειάστηκε ένα budget μόλις $ 219.869, ενώ τα κέρδη ανήλθαν σε $ 443.000.
Μιλάμε για την pre-Hayes Code εποχή, οπότε το όλο εγχείρημα είναι αρκετά τολμηρό, ακόμη και για ταινία της RKO.

Χρήστος Μουρούκης.