Header Ads

A Night to dismember (1983): Το Cult classic διαμαντάκι της Doris Wishman


Στο Woodmire Lake του κοντινού μέλλοντος (δηλαδή το 1986) μια σειρά από βίαια φονικά έρχονται να ξεκληρίσουν δύο οικογένειες, αλλά συμβαίνουν τόσα παράλογα πράγματα εδώ που θα πρέπει να αγνοήσετε αυτή την περίληψη και να δείτε αμέσως αυτό το διαμαντάκι!

Στο πρώτο έγκλημα, μια φόνισσα σκοτώνει (κατά τρόπο ιδιαίτερα αιματηρό) την αδερφή της με τσεκούρι, αλλά σκοντάφτει, πέφτει επάνω στο τσεκούρι, και σκοτώνεται και αυτή!

Λίγο αργότερα μια Lola [η Cindy Boudreau του The Immoral Three (1975)] βγαίνει με ένα λιτό νυχτικό για βόλτα στον κήπο, και αυτό εδώ είναι μόνο ένα από τα άπειρα άσχετα πλάνα που παρεμβάλλονται χωρίς λόγο, δημιουργώντας ένα αυτοσχεδιαστικό (τουλάχιστον από πλευράς κινηματογράφησης) αλαλούμ γεμάτο inserts που δεν βγάζουν κανένα νόημα!

Η αγαπημένη μου σκηνή είναι αυτή στην οποία ένας τύπος [ο William Szarka, ο οποίος έκτοτε σκηνοθέτησε το South Bronx Heroes (1985)] ντύνεται ζόμπι που αναδύεται από μια λίμνη και κυνηγά μια εκ των πρωταγωνιστριών σε ένα δάσος, αλλά η αγαπημένη μου εκ των τάσεων του φιλμ είναι τα ντουμπλαρισμένα ουρλιαχτά (είναι όλο το φιλμ ντουμπλαρισμένο, καθώς δεν ηχογραφήθηκε ήχος στα γυρίσματα).

Αν είστε γνώστης του σινεμά της παραγωγού και σκηνοθέτιδας Doris Wishman (στης οποίας το σπίτι γυρίστηκε αυτό το φιλμ), τότε σίγουρα θα αντιλαμβάνεστε για τι πράγμα μιλάω, αλλά αν όχι, όντας αναγνώστες του Horrorant, σίγουρα αυτή η ταινία είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε, αφού είναι αρκετά αιματηρή και σαδιστική (περιέχει κομμένα δάχτυλα, αποκεφαλισμούς, ένα αυτοκίνητο να πατά το κεφάλι μιας γριάς, και άλλα πολλά).

Βέβαια, υπάρχουν και μερικές σκηνές που είναι τόσο καλές που προκαλούν έκπληξη, όπως μια ερωτική σκηνή στα μισά της ταινίας, και ένα κρεσέντο παράνοιας στο οποίο η Mary [μια Diane Cummins] ακούει φωνές.

Με τη διάρκεια του να μην ξεπερνά τα 70 λεπτά, τούτο εδώ το φιλμ είναι μικρό, γρήγορο, και απολαυστικό, ενώ διαθέτει και αφήγηση από έναν ντετέκτιβ (που φαίνεται να ξέρει περισσότερα από όσα είναι δυνατόν να ξέρει, αλλά αυτή η τρύπα μπαλώνεται στο τέλος) κάνοντας το αποτέλεσμα να μοιάζει με ένα κολασμένο νουάρ που ακροβατεί μεταξύ ερασιτεχνισμού και υψηλής τέχνης.

Στο φινάλε εμφανίζεται και ένας μουστακαλής [ο συνθέτης του soundtrack Danny Girlando] με datsun, και ενώ οι αντιδράσεις του στο κοντινό του πλάνο είναι σε αργή κίνηση, όταν φεύγει με το αυτοκίνητο του το γενικό παρουσιάζεται σε γρήγορη κίνηση!

Επίσης πρωταγωνιστεί και η Samantha Fox [γνωστή από πορνό όπως το The Devil in Miss Jones Part II (1982)], ενώ το σενάριο έγραψε η Judy Kushner [The Immoral Three (1975)], αλλά το τι βλέπουμε είναι μόνο ότι μπορούμε, καθώς μεγάλο κομμάτι του φιλμ είχε καταστραφεί και ολοκληρώθηκε όπως ήταν εφικτό.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη ταινία.

Χρήστος Μουρούκης.