Header Ads

Το sequel της Λάμψης έχει σκηνοθέτη!


Όταν ο 2009 ο Stephen King ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει τη συνέχεια του The Shining, μια άχαρη μίξη συναισθημάτων αβεβαιότητας και ενθουσιασμού προκλήθηκε στους εκατομμύρια οπαδούς του διάσημου συγγραφέα. 
Ταυτόχρονα, ήταν αδύνατο να μην αναρωτηθούμε αν αυτό θα έβρισκε το δρόμο του προς το κινηματογράφο, και πως θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το αριστούργημα του Kubrick.

Το 2013 το Doctor Sleep εμφανίστηκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων και μπορεί να μην έγινε instant classic, όμως αποτέλεσε και εμπορική και κριτική επιτυχία. 
Ήταν αυτονόητο λοιπόν να εμφανιστούν αυτή τη φορά έστω και ανεπίσημα οι πρώτες φήμες για τη κινηματογραφική μεταφορά του.

Fast forward στην άνοιξη του 2016, όταν γίνεται γνωστό ότι η Warner Bros προσέλαβε τον Akiva Goldsman για να γράψει το σενάριο της ταινίας. 
Έκτοτε σιωπή, με το απογοητευτικό The Dark Tower (σε σενάριο Goldsman) να μοιάζει ότι βάζει φρένο στη παραγωγή του Doctor Sleep.

Και φτάσαμε αισίως στο σήμερα, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η ταινία μπήκε σε διαδικασία fast track, με τους παραγωγούς να προσλαμβάνουν τον Mike Flanagan για να ξαναγράψει το σενάριο του Goldsman (άγνωστο πόσο εκτεταμένα θα είναι τα rewrites) αλλά και να κάτσει στην “ηλεκτρική” καρέκλα του σκηνοθέτη.

Ο Flanagan θεωρείται από τα δυνατά ονόματα στο χώρο του horror cinema, έχοντας στο ενεργητικό του ταινίες όπως το Oculus και το Gerald's Game (επίσης βασισμένο σε βιβλίο του Stephen King), όμως δεν έχει επιδείξει μεγάλη σταθερότητα και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να διαχειριστεί το Doctor Sleep, και -θέλοντας και μη- να συγκριθεί με τον Stanley Kubrick.

Αναδημοσίευση από FilmBoy.