Header Ads

I Remember You (2017) review


Σε μία πόλη της μακρινής Ισλανδίας, ο τοπικός γιατρός βοηθάει τις αρχές να εξιχνιάσουν μια δολοφονία και ανακαλύπτει ένα μυστικό που στοίχειωσε τους κατοίκους στο παρελθόν.
Σε ένα νησί που βρίσκεται εκεί κοντά, ένα παντρεμένο ζευγάρι και η φίλη τους ανακαινίζουν ένα παλιό σπίτι και έρχονται αντιμέτωποι με μεταφυσικά γεγονότα.
Πώς συνδέονται μεταξύ τους αυτές οι δύο ιστορίες;

Το I Remember You είναι ένα Ισλανδικό θρίλερ γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Óskar Thór Axelsson
Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του είδους, καθώς εστιάζει στο αργό χτίσιμο της πλοκής και στην ατμόσφαιρα, μια τεχνική στην οποία μας έχουν συνηθίσει οι βόρειες χώρες.

Οι σκηνές εναλλάσσονται μεταξύ των δύο ιστοριών και οι τοποθεσίες που έχουν επιλεγεί προσθέτουν κατά πολύ στο κλίμα των υποθέσεων που διαπραγματεύονται, εφόσον είναι υγρές και κρύες. 
Το μεταφυσικό στοιχείο είναι παρόν και κάνει συχνά την εμφάνισή του με jumpscares αλλά και με μακάβρια ευρήματα που συνοδεύονται από υπαινιγμούς.


Οι ερμηνείες είναι άψογες, το σενάριο διατηρεί το ενδιαφέρον ακέραιο και καθιστά την όλη ιστορία απρόβλεπτη σε όλη τη διάρκειά του. 
Υπάρχουν επίσης κάποιες έξυπνες επιλογές, όπως για παράδειγμα ότι στο απομονωμένο νησί με το παλιό σπίτι, τα κινητά δεν πιάνουν σήμα.

Το πώς συνδέονται οι δύο ιστορίες μεταξύ τους, το μαθαίνουμε στο τέλος και η αλήθεια είναι ότι μέχρι τότε έχουμε μια αδρή μόνο συσχέτιση των επιμέρους στοιχείων, γεγονός που  εντείνει στο έπακρο την περιέργεια του θεατή.

Σε γενικές γραμμές, το I Remember You (Eg man pig στα Ισλανδικά) είναι ένα αστυνομικό θρίλερ με έντονο το μεταφυσικό στοιχείο, το οποίο λειτουργεί σαν καταλύτης και χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των φαινομενικά ασύνδετων στοιχείων που συνθέτουν τη λύση του μυστηρίου.

Βασίλης Γιαννάκης.


Release Dates:
5 May 2017 (Iceland)
10 November 2017 (USA)