Header Ads

Blu-Ray Review: Knock Knock (2015)


Ο Evan [ο Keanu Reeves, εμφανώς παρηκμασμένος από την εποχή του Dracula (1992)] είναι ένας ευτυχισμένος σύζυγος και καλός γονιός. 
Η οικογένεια του λείπει για το σαββατοκύριακο και αυτός έχει μείνει μόνος στο σπίτι για να δουλέψει στα σχέδια του (είναι αρχιτέκτονας). 
Η νύχτα είναι βροχερή και δύο πανέμορφες νεαρές κοπέλες [η Lorenza Izzo {Aftershock (2012)} και η Ana de Armas {Mentiras y gordas (2009)}] χτυπούν την πόρτα του και ζητούν τη βοήθεια του επειδή χάθηκαν. 
Αυτός τις δέχεται στο σπίτι του (έπειτα από αδιάκριτη επιμονή τους) και αυτές αποδεικνύονται απαιτητικές (η μια χάρη διαδέχεται την άλλη), ενώ σύντομα, το έντονο τους φλερτ θα καταλήξει σε τρίο. 
Αυτή θα είναι η αρχή της νέμεσης του πρωταγωνιστή.

Δεν έχω δει το Death Game (1977) το οποίο είναι η ταινία στην οποία βασίστηκε τούτο εδώ το φιλμ του Eli Roth
Παρότι είμαι φαν των Hostel (2005) και Hostel: Part II (2007) αδυνατώ να τα πάρω στα σοβαρά, κυρίως λόγω της ξενοφοβίας τους. 
Το The Green Inferno (2013) δεν το έχω δει ακόμη, αλλά ανυπομονώ.

Τι ακριβώς όμως προσπαθεί να κάνει εδώ ο δημιουργός; 
Να παρουσιάσει τις γυναίκες ως απειλή; 
Το σεξ ως αμαρτία και τον δρόμο προς το χάος; 
Την οικογένεια ως τη βασική αρχή; 
Τον φεμινισμό ως απειλή; 
Αν σκεφτεί κανείς όλες αυτές τις συντεταγμένες του σεναρίου των Nicolás López, Guillermo Amoedo και Eli Roth, είναι πολύ πιθανό να κάνει εμετό, αλλά αυτό είναι γεμάτο επεξηγήσεις πέραν του δέοντος (κυρίως δια των διαλόγων) και απεριόριστη αφέλεια, οπότε αν θέλετε να το διασκεδάσετε καλό θα ήταν να μην πέσετε σε βαθιές αναλύσεις.

Ωστόσο, στο κομμάτι της σκηνοθεσίας, ο Eli Roth πλέον έχει ωριμάσει, καθώς αποδεικνύεται απόλυτα ικανός να διατηρεί το ενδιαφέρον αμείωτο, μέσω κρεσέντο σεκάνς που θυμίζουν συχνά Alfred Hitchcock, άλλοτε Brian De Palma, ενώ συχνά το όλο εγχείρημα μοιάζει με ευρωπαϊκό art-house των ‘90s.

Το Region B Blu-ray που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε HD 1080p 23.98 16:9 2.40:1, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές.

Χρήστος Μουρούκης.