Header Ads

Κυνηγός - The Predator (2018) review


Ο γνωστός σεναριογράφος Shane Black έχει γράψει στο παρελθόν τα σενάρια για τα πρώτα δύο ‘Lethal Weapon’, το ‘The Last Boy Scout’, το ‘Last Action Hero’ και το ‘The Long Kiss Goodnight’. 
Στη συνέχεια στράφηκε στη σκηνοθεσία με έργα όπως το ‘Kiss Kiss Bang Bang’ και το ‘Iron Man 3’. 

Και πρόσφατα έφτιαξε μαζί με τον Fred Dekker, που είχαν συνεργαστεί παλιά στο ‘The Monster Squad’, το σενάριο της νέας ταινίας ‘The Predator’ με τον Shane Black να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία. 
Η ταινία βασίζεται στους χαρακτήρες που έφτιαξαν τα αδέρφια Jim και John Thomas για την πρώτη ταινία ‘Predator’ του 1987 σε σκηνοθεσία του John McTiernan με πρωταγωνιστή τον Arnold Schwarzenegger.

Στη νέα ταινία, οι περίφημοι ‘κυνηγοί’ είναι πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι και πιο θανάσιμοι από ποτέ, κάτι που οφείλεται στο γενετικά αναβαθμισμένο DNA τους. 
Και ο κίνδυνος πλησιάζει όταν ένα μικρό αγόρι κατά λάθος πυροδοτεί την επιστροφή τους στη Γη. 
Οι μόνοι που μπορούν να το σταματήσουν αυτό είναι μια επίλεκτη ομάδα πρώην στρατιωτών με τη βοήθεια μιας νεαρής δασκάλας φυσικής.



Καλό θα ήταν να αρκεστεί ο Shane Black στη συγγραφή σεναρίων όπως συνήθιζε παλιά ή έστω να σκηνοθετήσει κάτι παρόμοιο με το ‘Kiss Kiss Bang Bang’ διότι η νέα ταινία που κατάφερε να φτιάξει… δυστυχώς δεν καταφέρνει να αποδείξει τίποτα. 
Μια πραγματικά ανούσια συνέχεια/remake στη σειρά που δεν έχει κάτι να προσφέρει. 

Και αυτό είναι περισσότερο κρίμα για τον ίδιο που σπαταλάει το ταλέντο του σε κακές επιλογές ταινιών τα τελευταία δέκα χρόνια ενώ είχε έφεση σε ταινίες δράσης με ενδιαφέρουσα πλοκή και χιουμοριστικές ατάκες. 
Και εδώ το αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο της καριέρας του των προηγούμενων χρόνων, απλά φαίνεται πως έχει στερέψει από ιδέες ή δεν βρίσκει το ιδανικό project που θα τον φέρει ξανά στο προσκήνιο.

Πολύ φασαρία για το τίποτα, κενοί χαρακτήρες, υπερβολική χρήση βίας, μια επίπεδη σκηνοθεσία δίχως νόημα, ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα που στοχεύει μονάχα στο κέρδος. 
Κουραστικό και ανούσιο, ελπίζουμε σοβαρά να σταματήσει η ανεξέλεγκτη παραγωγή από sequels κλπ που μόνο κακό προξενούν στη σημερινή εικόνα του αμερικάνικου σινεμά. 
Περιμένουμε αληθινή επιστροφή του Shane Black, όχι με αυτό τον τρόπο πάντως.


FilmBoy.



Release Dates:
13 September 2018 (Greece)
14 September 2018 (USA)