Header Ads

Αφιέρωμα Σε Κατάσταση Πολιορκίας (1992 – 1995)

  

Ο Steven Seagal και η Erika Eleniak Σε Κατάσταση Πολιορκίας (1992)

Αύριο ξεκινάει το φεστιβάλ του Horrorant και θα είμαστε όλοι εκεί. Επομένως αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση της σεζόν. Σαν άλλος χειμερινός κινηματογράφος και εμείς στη συνέχεια θα κάνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, και θα επιστρέψουμε με πολλά νέα αφιερώματα και Blu-ray reviews την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη!

 

Σε Κατάσταση Πολιορκίας (1992)

Σε Κατάσταση Πολιορκίας (Under Siege, 1992)

 

Μια ομάδα παρανοϊκών τρομοκρατών που ηγείται ο William Strannix (ένας εκπληκτικός Tommy Lee Jones) με την εκ των έσω συνεργασία του διοικητή Krill (ο Gary Busey) καταλαμβάνει ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού με σκοπό να προκαλέσει το χάος (και κατ’ επέκταση την αρχή του τέλους του κόσμου), όμως δεν λάβανε υπόψη τους τον μάγειρα (ο Steven Seagal), ο οποίος είχε βρεθεί σε αυτό το ρόλο επειδή ήταν ένας ατίθασος στρατιώτης ικανός για τις πιο δύσκολες αποστολές.

 

Απολαμβάνοντας ένα υπέροχο cast (εμφανίζεται και η Erika Eleniak, σε έναν ρόλο που της ταιριάζει «γάντι»), καθώς και το γενναιόδωρο budget των 35 εκατομμυρίων δολαρίων, αυτή είναι αναμφίβολα η καλύτερη ταινία του Steven Seagal (έλαβε μέχρι και δύο υποψηφιότητες για Oscar). Η σκηνοθεσία του Andrew Davis κάνει τα πάντα να κυλάνε χωρίς καμία κοιλιά, και το τελικό αποτέλεσμα είναι άκρως απολαυστικό. Δίκαια αγαπήθηκε από το κοινό των ταινιών δράσης και «ανατίναξε» τα ταμία με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 156 εκατομμύρια δολάρια.

 

Σε Κατάσταση Πολιορκίας 2 (1995)

Σε Κατάσταση Πολιορκίας 2 (Under Siege 2: Dark Territory, 1995)

 

Για αυτό εδώ το εκρηκτικό sequel η δράση μεταφέρεται στο τρένο αφού ο πρωταγωνιστής (ο Steven Seagal) χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μεταφορικό μέσο παρέα με την ανιψιά του (η Katherine Heigl) όταν σε αυτό λαμβάνει χώρα μια πειρατεία από τρομοκράτες που στοχεύουν να κάνουν δικό τους έναν δορυφόρο.

 

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη αυτή τη φορά κάθισε ο Geoff Murphy και απολαμβάνει της χάρες του πολύ καλύτερου setting, όπως επίσης και του σχεδόν διπλάσιου budget με αυτό της πρώτης ταινίας (κόστισε 60 εκατομμύρια δολάρια). Άρεσε πολύ στο κοινό των ταινιών δράσης και οι εισπράξεις του ξεπέρασαν τα 104 εκατομμύρια δολάρια, οπότε είναι επόμενη η συζήτηση για sequel (υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα το 2016) ή reboot (ανακοινώθηκε το 2021).