Header Ads

The Caller

Μπορεί να λειτουργήσει μια ατμοσφαιρική ταινία που επικεντρώνεται σε ενοχλητικά τηλεφωνήματα και εξωφρενικώς δυνατά κουδουνίσματα (ντριιιν!), την εποχή των κινητών με χαριτωμένα ringtones και την αναγνώριση κλήσεων;

Ίσως, αν σκεφτείς ότι το τηλέφωνο-αντίκα υπάρχει σε ένα διαμέρισμα στο San Juan του Puerto Rico.

Εξάλου, σε μια περίοδο που τα ghosts stories έχουν περάσει προ πολλού σε ένα ...found footage επίπεδο, μόνο εύκολο δεν είναι να φτιάξεις μια δυνατή ιστορία με φαντάσματα, γι'αυτό και καταννοώ τη προσπάθεια πολλών κινηματογραφιστών να κάνουν κάτι νέο με παλιά υλικά.

Ένας τέτοιος είναι και ο Matthew Parkhill, που σκηνοθετεί το The Caller, το οποίο είναι γυρισμένο στο Puerto Rico όπου εξελίσσεται και η ιστορία.

Η Mary Kee (Rachelle Lefevre των Twilight, πιο πρόσφατα στο Casino Jack) είναι μια πληγωμένη διαζευγμένη γυναίκα που προσπαθεί να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της μετά από ένα μεγάλο διάστημα με τον βίαιο άντρα της (Ed Quinn).

Με λίγα χρήματα και ακόμα λιγότερες επιλογές, μετακομίζει σε ένα παλιό διαμέρισμα ενός φθαρμένου συγκροτήματος.

Το διαμέρισμα είναι επιπλωμένο με παλιά έπιπλα και με ένα τηλέφωνο 'μοντέλο 1979'.

Τα παλιά έπιπλα για κάποιους μπορεί να είναι όμορφα, εμείς οι horror fans όμως ξέρουμε καλύτερα...


...Ο τρόμος αρχίζει όταν η Mary λαβαίνει ένα τηλεφώνημα στο παλιό τηλέφωνο.

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι η Rose (Lorna Raver, η τρομερή τσιγγάνα-γιαγια στο Drag Me To Hell), μιά ηλικιωμένη γυναίκα που περνά και εκείνη δύσκολα με τη σχέση της.

Καθώς οι μέρες περνούν, οι δυο γυναίκες δένονται όλο και περισσότερο μέχρι που η Rose θα το ξεφουρνίσει: τηλεφωνεί από το παρελθόν, συγκεκριμένα από το 1979 (εξου και η συσκευή, got it;)!

Ο πρώτος ρόλος είχε πάει αρχικά στη Brittany Murphy αλλά για άγνωστους λόγους πήγε στη Lefevre.


Το The Caller είναι ένα ατμοσφαιρικό θεοσκότεινο θρίλερ που προβλήθηκε στο Sitges πριν λίγες ημέρες και που κυκλοφόρεί σε DVD στην Αμερική από 18 Οκτωβρίου.


The Caller trailer by FilmBoy-gr