Header Ads

Ο Martin Scorsese επιστρέφει στα horror;

Ο Martin Scorsese είναι γνωστός για την αγάπη του να κάνει ταινίες και, ως άνθρωπος με κλάση και γούστο, δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του στο αγαπημένο μας είδος ταινιών, τις ταινίες τρόμου.

Ο άνθρωπος έχει κάνει ένα Cape Fear που έγινε classic και πρόσφατα το Shutter Island, που προσωπικά θεωρώ μία από τις 5 καλύτερες ταινίες του.

Με ενθουσιασμό λοιπόν θα σας πω ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει σε παρόμοιο έδαφος με το The Snowman, μια μεταφορά ενός βιβλίου του Jo Nesbo.

Ο ίδιος ο συγγραφέας έχει περιγράψει το βιβλίο, το οποίο ασχολείται με έναν serial killer, ως μια ιστορία που εμπίπτει ξεκάθαρα στον χώρο του horror...

Ο Scorsese γυρώφερνε το βιβλίο εδώ και αρκετό καιρό αλλά ο Nesbo έπρεπε να δώσει τη τελική έγκριση για τον σκηνοθέτη.

Τελικά το έκανε και ο Scorsese θα μεταφέρει το Σουηδικό βιβλίο στη πρώτη Αγγλόφωνη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.

Μάλιστα, ο Nesbo δεν επέμενε να γυριστεί στο Oslo όπου εξελίσσεται η ιστορία στο βιβλίο.

Με το The Snowman ο Scorsese θα απομακρυνθεί από τη family friendly προσέγγιση του Hugo και θα πάει ξανά στα crime thriller, μετά το Οσκαρικό The Departed.

Ήρωας των βιβλίων είναι ο Νορβηγός ντετέκτιβ Harry Hole, αντιεξουσιαστής και συχνά μεθυσμένος, ο οποίος διερευνά ιδιαίτερα φρικιαστικούς φόνους.

Στο The Snowman, το 7ο βιβλίο με ήρωα τον ντετέκτιβ Hole, ένας γιος βρίσκει το κασκόλ της εξαφανισμένης μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό ενός χιονανθρώπου και ο Hole καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με έναν κατα συρροή δολοφόνο.

Ο Matthew Michael Carnahan του State of Play και του Lions for Lambs θα γράψει το σενάριο, ενώ ο Nesbo και ο ατζέντης του θα βρίσκονται στα credits της παραγωγής.

Πώς σας φαίνονται τα νέα;