Header Ads

Το Σπίτι των Ονείρων - Dream House

Θα πρέπει τα λεφτά να ήταν πολλά, αλλιώς πώς να εξηγήσω το A-List cast σε ένα ghost house θρίλερ που και στο χαρτί ακόμα, δε θα μπορούσε να φαίνεται κάτι παραπάνω από ένα κλισέ horror των ραφιών.

Οικογένεια που μετακομίζει σε ένα στοιχειωμένο σπίτι και που τελικά κάποια μέλη της έχουν κάποια πράγματα να κρύψουν;

Ελάτε τώρα, αν διαβάζατε αυτό το χιλιοειπωμένο στόρι στη πίσω πλευρά ενός dvd, θα το νοικιάζατε;
Εγώ όχι.

Σαν σε αποστολή αυτοκαταστροφής, τα δύο trailer που κυκλοφορούν κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα καθώς αποκαλύπτουν μια σημαντικότατη ανατροπή της ιστορίας.

Ευτυχώς, διαβάζω ότι υπάρχουν κανα δυο ακόμα εκπλήξεις στο φινάλε, αλλιώς δε θα άξιζε καν το κόπο να το συζητάμε.

Ο Will Atenton (Daniel Craig, Cowboys & Aliens) έχει αφήσει τη δουλειά του ως συντάκτης ενός ισχυρού εκδοτικού οίκου για να περάσει χρόνο με τη γυναίκα του Libby (Rachel Weisz, The Whistleblower) και τις δύο κόρες του.

Δυστυχώς όμως, το σπίτι που μόλις αγόρασε για την οικογένεια του αποδεικνύεται ότι είναι το σπίτι κάποιου Peter Ward, ο οποίος σκότωσε τις κόρες και τη γυναίκα του εκεί και τώρα είναι σε ίδρυμα.

Με τους ντόπιους να του ρίχνουν άγρια βλέματα και τη κουτσομπόλα γειτόνισσα του Ann Patterson (Naomi Watts, Fair Game) να υποννοεί ότι ο Will ξέρει περισσότερα από όσα λέει ότι ξέρει, ο ήρωας ξεκινά να ψάχνει ποιος είναι αυτός ο Peter Ward...



Μαθαίνει ότι ο τρόφιμος ψυχιατρείου μόλις βγήκε στη κοινωνία, και πιστεύει ότι θα αποτελέσει απειλή για την οικογένεια του.

Από το trailer μαθαίνουμε ότι ο Will ΕΙΝΑΙ ο Peter Ward και ότι η περσόνα του Will Atenton είναι απλά μια ψυχολογική φιγούρα/διέξοδος για αυτόν από τη θλίψη και τις ενοχές του.

Αν το studio δεν ήθελε να το μάθουμε, δε θα μας το έδειχνε στο trailer, σωστά;


Όντως, υπάρχει κάτι άλλο που ανατρέπει τα πάντα, απλώς δε ξέρω αν είναι αρκετό για να δούμε το φιλμ.

Τα δεδομένα είναι:
Τέτοιο cast δε περνάει εύκολα στα ψηλά (...και δε μιλάω φυσικά για τον Craig).

Σκηνοθετεί ο σπουδαίος Jim Sheridan του απίθανου Brothers και του απίστευτου In the Name of the Father, και είναι μια σπάνια ευκαιρία να δούμε πώς (και αν, τελικά) γίνεται να λάμψει ένα τυποποιημένο κλισεδιάρικο ghost house θρίλερ στα χέρια ενός μεγάλου δημιουργού.

Οι κάκιστες κριτικές λένε ότι δεν καταφέρνει τίποτα απολύτως και αρχίζω να υποψιάζομαι ότι σε κάποιον χρώσταγε μεγάλη χάρη ο Sheridan για να ασχοληθεί με το Dream House.

To Dream House βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Νοεμβρίου.
Αύριο δηλαδή.


Dream House trailer by FilmBoy-gr