Header Ads

Το remake του Suspiria, η Natalie Portman και η σχέση τους με το Black Swan

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς.

Το Suspiria, το σοκαριστικό horror του Ιταλού σκηνοθέτη Dario Argento, μια ταινία που προσωπικά έχω σε τεράστια εκτίμηση, είναι από τις πιο τρομακτικές ταινίες που έχουν γυριστεί και που έχει φανατικούς οπαδούς ανα τον κόσμο.

Πέρα από αυτό όμως, αποτέλεσε και έμπνευση για τον Darren Aronofsky για να κάνει το περσινό αριστουργηματικό Black Swan - άλλωστε η ιστορία εξελίσσεται σε ένα μυστικιστικό σχολείο μπαλέτου.

Η ιδέα ενός remake απασχόλησε επί χρόνια τον David Gordon Green, σκηνοθέτη του Your Highness, ο οποίος έχει κάποια σημαντικά πράγματα να πει σχετικά με τα σχέδια του remake, τη Natalie Portman ως πρωταγωνίστρια και το Black Swan.

Νωρίτερα φέτος είχε πει ότι θα κάνει το remake του Suspiria και ότι πρόκειται να προτείνει το πρώτο ρόλο στη Natalie Portman.

'Ναι, πρόθεση μου ήταν να κάνω το Suspiria με τη Natalie Portman, αλλά τελικά συνεργαστήκαμε στο Your Highness. Μετά η ίδια έκανε το Black Swan και σίγουρα με έκανε να μην θέλω να κάνω πια αυτό που είχα στο μυαλό μου.
 Δεν θέλω πια να κάνω το remake με τη Natalie.
 Θα το ξαναφανταστώ αλλιώς.
 Αυτό δεν έχει να κάνει με το κοινό στοιχείο του μπαλέτου - όπως το σκέφτομαι δε χρειάζεται να είναι σχολείο  χορού στο remake.'

Παραδέχεται όμως ότι βλέποντας το Black Swan άλλαξε πολλά από τον αρχικό του σχεδιασμό.
'Με ενέπνευσε να σκεφτώ. Πλέον θέλω να το κάνω νεότερο τώρα.
 Θέλω να είναι σχολείο 15χρονων κοριτσιών αντί για γυναίκες στην ηλικία της Portman.
 
 Το Black Swan με έκανε να μην θέλω να ασχοληθώ με τα στοιχεία ψυχολογίας μεγαλύτερων ηλικιών, αλλά να  επικεντρώσω σε νέους, πιο αφελείς και πιο αθώους χαρακτήρες ...κάτι πιο Χιονάτη-styled και όχι τόσο σοφιστικέ  και σεξουαλική έκδοση.'

Αυτά λίγους μήνες νωρίτερα.
Χθες το ShockTillYouDrop τον ρώτησε για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το project και ο Green έσπευσε να καθησυχάσει:
'Είμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε αυτή τη ταινία, κάποια προβλήματα προυπολογισμού έχω μόνο αλλά θα τα λύσουμε. Η δική μου έκδοση του Suspiria δεν θα έχει ομοιότητες με το Black Swan αλλά θα αποδείξει στην αγορά ότι μπορείς  να πάρεις ένα μεγάλο ρίσκο κάνοντας κάτι με καλλιτεχνική φιλοδοξία αλλά τελικά να έχει και μεγάλη εμπορική  απήχηση.'

Από τη μία δε σας κρύβω ότι είμαι πολύ περίεργος να δω μια διαφορετική έκδοση του αγαπημένου Suspiria, από την άλλη ο τύπος αυτός έχει κάνει μόνο χαζές κωμωδίες (Pineapple Express, Your Highness και το επερχόμενο σεξιστικό The Sitter).

Πώς μπορείς να πας από τέτοιες ταινίες σε κάτι σαν το Suspiria;