Header Ads

Sexy Killer: Moriras por ella - Sexy Killer: You’ll die for her (2008)

Γράφει ο Κώστας Γκότσης.

Σας ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι από τον ευρωπαικό horror κινηματογράφο η χώρα που με έλκει περισσότερο είναι η Ισπανία και την θεωρώ πολύ μπροστά, ειδικά τα τελευταία χρόνια, στο είδος αυτό. 

Προβληματιζόμενος για το 1ο μου review λοιπόν, ήξερα τη χώρα αλλά δεν ήξερα τί να πρωτοδιαλέξω απο αυτή. 

Αποφάσισα να γράψω για αυτή την ταινία η οποία έχει διχάσει τους κριτικούς και την οποία μόλις την τελείωσα την πρώτη φορά την έβαλα κατευθείαν και δεύτερη φορά μήν πιστεύοντας πόσο καλά τα πήγαν οι αγαπημένοι μου Ισπανοί σε μία ακόμη ταινία.

Το Sexy Killer βγήκε στις αίθουσες το 2008 και συμμετείχε στο Toronto International Film Festival εκείνης της χρονιάς. 

Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον Miguel Marti και σε σενάριο του Paco Cabezas - αμφότεροι δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο στο βιογραφικό τους - και πρωταγωνίστρια την Macarena Gómez (την οποία έχουμε δει ξανά στο λαβκραφτικό Dagon στην αρχή της κινηματογραφικής της καριέρας το 2001).

Aνήκει στα comedy horror films και είναι απο τις καλύτερες στο είδος της!

Η υπόθεση της ταινίας έχει να κάνει με μια ανελέητα kitsch ντυμένη φοιτήτρια, την Barbara, η οποία όμως είναι serial killer και δεν ντρέπεται να το δείξει καθόλου σε όλη την ταινία. 

Επίσης έχουμε ένα nerd φοιτητή Ιατρικής ο οποίος στα πλαίσια της έρευνας του είναι χωμένος στο νεκροτομείο της σχολής (κρατήστε το αυτό για αργότερα) και έχει κατασκευάσει μια μηχανή η οποία μπορεί να ερμηνεύει τα εγκεφαλικά κύματα σε ολοζώντανες εικόνες (κρατήστε και αυτό για αργότερα)...


Για πολλούς και διάφορους λόγους η εν λόγω serial killer αρχίζει και σφάζει κόσμο, από βαρετούς εραστές και τυχαίους που μέχρι φοιτήτριες που την πέφτουν στους καθηγητές τους καθώς και τους ίδιους τους καθηγητές. 

Κάπου εκεί αρχίζει η έρευνα της αστυνομίας για τους φόνους. 
Εξαιτίας μιας παρεξήγησης η Barbara νομίζει ότι ο φοιτητής της Ιατρικής είναι και αυτός δολοφόνος και αρχίζει να του δείχνει ενδιαφέρον, γιατί επιτέλους βρίσκει κάποιον να την καταλαβαίνει και στο οποίο αυτός ανταποκρίνεται, γιατί βρίσκει μια τόσο hot φοιτήτρια που τον γουστάρει. 

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η μηχανή που λέγαμε πιο πάνω σε κάποιον πρόσφατο νεκρό για να δει αστυνομία τον δολοφόνο των θυμάτων μιας και η συσκευή κάνει κάτι παραπάνω. 

Κάνει τους νεκρούς zombies που ψάχνουν για σάρκα και αίμα και όλα αυτά καταλήγουν σε ένα μεγάλο πάρτι μασκέ που γίνεται πανικός.

Αφού ξεπεράσαμε την υπόθεση θα πάω στα αρνητικά της ταινίας. 
Η προϋπηρεσία τόσο του σκηνοθέτη όσο και του σεναριογράφου στις κωμωδίες είναι εμφανείς και σίγουρα πολλοί θα σκεφτείτε ότι βλέπετε μια ταινία που είναι κατά βάση κωμωδία και όχι τρόμου - και θα συμφωνήσω σε αυτό, ή ότι οι τύποι δεν ήξεραν τι ήθελαν να κάνουν και έμπλεξαν όλα μαζί και ο Θεός βοηθός - και θα συμφωνήσω και σε αυτό.

Τότε θα μου πείτε γιατί κάθεσαι και μας βασανίζεις να την δούμε;


Η απάντηση είναι ότι δεν έχει σημασία ότι είναι περισσότερο κωμωδία, ούτε ότι είναι ένα τρελό μπλέξιμο αλλά ότι ο τρόπος που αυτά έχουν μπει στο μπλέντερ τελικά προάγουν το στοιχείο του τρόμου και δεν το κακοποιούν. 

Σκηνοθετικά και σεναριακά είναι μια άρτια ταινία γιατί υπάρχουν πολλές αναφορές σε ταινίες τρόμου, ξεκινώντας με το Scream από την αρχή της ταινίας όπου κάποιος προσπαθεί να κάνει πλάκα στην Barbara με την γνωστή μάσκα αλλά καταλήγει νεκρός από την χατζάρα της και φτάνοντας μέχρι το Evil Dead, τον Romero και το Friday the 13th

Επίσης όλη την ταινία μας την αφηγείται η ίδια η Barbara σε πρώτο πρόσωπο, παίρνοντας ταυτόχρονα εκδίκηση απο έναν γιάπι που της πατάει το σκυλάκι ανίδεος για το που θα μπλέξει, και κάπως έτσι σπάει μέσα σε 3 λεπτά ο 4ος τοίχος της αφήγησης. 

Οι ποπ αναφορές της ταινίας είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσες καθώς βλέπουμε την Barbara να διαβάζει το 'Cosmokiller' και να μας διδάσκει υπό μορφή teleshopping πώς να σκοτώσουμε κάποιον. 

Οι κοινωνικές αναφορές εξίσου ενδιαφέρουσες με αποκορύφωμα το μεγάλωμα της μικρής Barbara από την μητέρα της ως ρέπλικα της Barbie. 

Να μην ξεχάσω ότι θα δείτε πολύ αίμα, αρκετούς και με ποικιλία φόνους μια πολύ πετυχημένη ερμηνεία από την Gómez αλλά και καλές ερμηνείες από όλο το καστ.

Και φυσικά το επιτυχημένο και απόλυτα ταιριαστό φινάλε.

Συμπέρασμα λοιπόν; 
Το Sexy Killer Moriras Por Ella είναι μια ταινία που δεν ντρέπεται καθόλου, ούτε νιώθει αμήχανα, τόσο για το κωμικό όσο και για το τρομακτικό κομμάτι της και είναι γεμάτη φρεσκάδα για το είδος αυτό. 

Με έκανε να την αγαπήσω γιατί είναι μια ταινία που ενώ δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά, το κάνει με τόσο μεράκι και κέφι που την κάνει αστεία και τρομακτική αλλά όχι φτηνή.

Μαζεύετε την παρέα σας, βάζετε τα ποτά σας και τα φαγητά σας και περνάτε ένα πολύ όμορφο βράδυ με μια ταινία που δεν θα αρκεστείτε να δείτε μια μόνο φορά ούτε έσεις.