Header Ads

Viral horror short: Εσύ έδωσες τη ταινία σου στη Screen Gems;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς.

Η παρακάτω είδηση δείχνει ξεκάθαρα γιατί η Αμερική είναι τόσο μπροστά σχεδόν σε όλα και την τεράστια διαφορά του να ζεις στην Αμερική της ευκαιρίας από την Ελλάδα της εσωστρέφειας.

Η Screen Gems αγόρασε τα δικαιώματα ενός horror short με τίτλο Viral που έφτιαξαν φοιτητές, με σκοπό να το κάνει ταινία.

Μια μεγάλη καταρχήν επιτυχία για τον φοιτητή του UCLA, Tim Shechmeister ο οποίος σκηνοθέτησε το short και έγραψε μαζί με τον αδερφό του Matt.

Μάλιστα, η εταιρεία ανέθεσε σε αυτούς να γράψουν το σενάριο της μεγάλης ταινίας και στον Tim να τη σκηνοθετήσει.

'Το 11λεπτο φιλμ μικρού μήκους εξελίσσεται σε έναν κόσμο cyber παρενόχλησης και περιλαμβάνει υπερφυσικά στοιχεία' όπως αναφέρουν οι ίδιοι, στη πραγματικότητα όμως η ιστορία θα μπορούσε να περιγραφεί ως κάτι μεταξύ The Grudge και The Ring, ειπωμένη για τη σημερινή γενιά που χρησιμοποιεί τα smartphones και το facebook ως προέκταση του εαυτού τους.

Ειδικά η αναφορά στο Grudge γίνεται και για έναν άλλο λόγο...



Ο σεναριογράφος του, Stephen Susco, ήταν αυτός που ανακάλυψε το short των παιδιών σε ένα event σεναρίων το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Tim Shechmeister που τυγχάνει να είναι και μεγάλος φαν του Γιαπωνέζικου horror, έδωσε στον Susco την κάρτα του με ένα link στο short, ο οποίος αργότερα το είδε και ξετρελάθηκε.

Ο Susco το έδειξε στον παραγωγό του Grudge, Roy Lee ο οποίος μαζί με τον Lawrence Grey το πήγαν στη Screen Gems.
Τελικά, αυτοί οι τρεις θα είναι στη παραγωγή και τα παιδιά θα σκηνοθετήσουν/γράψουν το Viral movie.

Στη χώρα της ευκαιρίας, όλα μπορούν να συμβούν.
Φαντάζεστε κάτι ανάλογο στο Ελλάδα;
Ούτε εγώ.

Στη συνέχεια υπάρχει το trailer του short, για να πάρουμε όλοι μια γεύση.