Header Ads

Αστείοι Θάνατοι σε ταινίες τρόμου - Μέρος 2ο

Γράφει ο Νίκος Σιδεράς.

Τα θρίλερ μας έχουν μάθει πως ο δολοφόνος  γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος.

Γι’ αυτό κι εγώ είμαι πάλι εδώ, όπως σας υποσχέθηκα, με μια νέα φουρνιά απολαυστικών θανάτων.

Αν το πρώτο μέρος απλά σας  τσουρούφλισε τον εγκέφαλο, το δεύτερο πραγματικά δεν θα σας αφήσει εγκεφαλικό κύτταρο για κύτταρο.

Αυτή τη φορά το μενού έχει μεγαλύτερη γκάμα, περισσότερο gore και περιλαμβάνει μερικές από τις πιο κωμικές-καμένες –εφευρετικές σκηνές που έχετε δει ποτέ.

 Έτοιμοι;


1.  Shark Attack 3 : Megalodon (2002)

Πείτε μου πόσες συνολικά άκυρες σκηνές μπορούν να χωρέσουν σε ένα λεπτό;

Η απάντηση έρχεται στο παρακάτω απίστευτο video, το οποίο είναι ένα απόσπασμα από το cult ανοσιούργημα Shark Attack 3: Megalodon.

Σ’ αυτό ο υπερμεγέθης καρχαρίας του τίτλου  ξεσαλώνει και τρώει ότι πέσει στο στόμα του!


Όχι δεν έγραψα λάθος, τα υποψήφια θύματα είναι τόσο πυροβολημένα που πέφτουν από μόνα τους μέσα … και πάντα με θεαματικό τρόπο!


Ακόμα πιο πυροβολημένοι όμως πρέπει να είναι οι (όχι και τόσο) ειδικοί των εφέ, οι οποίοι όλο και κάτι πρέπει να είχαν καπνίσει κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.


Να μην μακρηγορώ όμως, σας αφήνω να απολαύσετε το πιο καμένο λεπτό στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Το αγαπώ!





2.  Α Nightmare On Elm Street: The Dream Master  (1988)


Γενικά σε όλες τις ταινίες του Freddy υπάρχει έντονο το κωμικό στοιχείο γι’ αυτό και δυσκολεύτηκα να διαλέξω  μία μόνο σκηνή.
 
Μετά από σκέψη όμως καταστάλαξα σ’ αυτήν εδώ, διότι εκτός από φοβερή σκηνή, περνάει και το εξής μήνυμα: ακόμα κι ένας σατανικός, διεστραμμένος, παιδοκτόνος, με καμένο πρόσωπο έχει δικαίωμα στην … πίτσα! 


(Για να δείτε τη σκηνή, πατήστε ΕΔΩ.)



 

3.    Μirrors (2008)  

Καλά στην παρακάτω σκηνή δεν σας εγγυώμαι πως θα ξεκαρδιστείτε και στα γέλια (ειδικά οι γυναίκες), αλλά αν μη τι άλλο, είναι μία από τις πιο εμπνευσμένες και αποκρουστικές σκηνές θανάτων των τελευταίων ετών.
 
Μια σκηνή τόσο αποτρόπαια και τραβηγμένη (στην κυριολεξία!) που σε κάνει να γελάς από αμηχανία.

 
Και σίγουρα από εκείνες που αν είσαι ορκισμένος horror fan και ολίγον κάφρος σε κάνουν να τρίβεις τα χέρια σου από ικανοποίηση. 




 

4.  Braindead (1992)


Αγαπημένη, κλασική  ταινία, με φοβερές σκηνές από τον τρισμέγιστο Peter Jackson


Όποιος δεν την έχει δει ακόμα, ή δεν έχει διαβάσει το classic review του Κωνσταντίνου, τότε απλά δεν ξέρει τι πάει να πει ξεδιάντροπο fun, ασταμάτητο αιματοκύλισμα και φυσικά … ζόμπι-μωρό!
 
Τι κι αν είναι ζόμπι, είναι τόσο γλυκό και αστείο, που θα το αγαπήσετε με την πρώτη … δαγκωματιά!



Braindead clip 'Baby Kitchen' από Horrorant



5.  Zombie 2 (1979)


Κατευθείαν από το top-10 των Ιταλικών horror, όπου και αναφέρθηκε η συγκεκριμένη σκηνή(άλλη μια τυχαία σύμπτωση),έχουμε μια ιδιαίτερα ευρηματική και -για τους μυημένους- διάσημη μονομαχία, στην οποία ένα πεινασμένο ζόμπι δεν διστάζει να τα βάλει με ολόκληρο καρχαρία!


Ακόμα και σήμερα φαίνεται απίστευτο αλλά είπαμε… ο Fulci ήταν μπροστά!






6.  Black sheep (2006)
 


Ποιος είπε πως τα πρόβατα είναι αθώα και άκακα;
Στην ταινία του Jonathan King σίγουρα δεν είναι, μιας και τα καλοκάγαθα ζωάκια έχουν μετατραπεί σε φονικές μηχανές που τη βρίσκουν με το να κατασπαράζουν τις σάρκες των κατοίκων του μικρού χωριού, που μέχρι πρότινος έβοσκαν!
Το παρακάτω βιντεάκι θα σας πείσει για του λόγου το αληθές.

 





7.  Hard Ticket To Hawaii (1987)

Το καλύτερο όμως σας το κράτησα για το τέλος.
Είναι μια σκηνή από μια βιντεο-πατάτα της δεκαετίας του 80 που γύρισε κάποιος Andy Sidaris (οοps…Έλληνας να υποθέσω;) και έχει για πρωταγωνιστή τον Ronn Moss!
Ποιος είναι ο Ronn Moss;
Μα φυσικά ο αιώνιος γόης Ridge Forrester της Τόλμης και Γοητείας!
Στη συγκεκριμένη σκηνή δεν θα λέγαμε ότι έχει κόντρα ρόλο, αφού κάνει για μια ακόμη φορά, τον ηλιοκαμένο γκόμενο, που φοράει speedo (ένα νούμερο μικρότερο)και περνάει την ώρα του ανέμελα παίζοντας φρίσμπι με αντίστοιχο γόη, στην αμμουδιά μιας εξωτικής παραλίας.
Όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί ο άλλος του εαυτός, ο μοχθηρός, αυτός που ξεπαστρεύει τον αντίζηλο του με ένα φονικό φρίσμπι γεμάτο λεπίδες.
Η κίνηση με το χέρι στο τέλος είναι απλά η επιβεβαίωση της υπεροχής του, μια κίνηση που τον στέλνει κατευθείαν στην καρδιά μας…