Header Ads

8 Αστείοι θάνατοι σε ταινίες τρόμου!

Γράφει ο Νίκος Σιδεράς.

Μερικές φορές η ζωή δεν  τα φέρνει πάντα όπως τα φανταζόμαστε.
Αυτή η παραδοχή απ’ ότι φαίνεται ισχύει και στις ταινίες τρόμου.
Λίγο η έλλειψη ταλέντου, λίγο η κακιά στιγμή δεν θέλει και πολύ ο τρόμος να μετατραπεί σε κωμωδία.

Άλλωστε αν το καλοσκεφτείτε η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα τους είναι πιο λεπτή απ’ όσο νομίζουν οι περισσότεροι.

Για θυμηθείτε λοιπόν, πόσες φορές σας έχει τύχει ενώ παρακολουθείτε μια σκηνή θανάτου σε κάποια ταινία αντί να τα κάνετε πάνω σας από φόβο, να τα κάνετε πάνω σας από τα γέλια;
Φαντάζομαι αμέτρητες φορές.

Γι’ αυτό κι εγώ, για να σας φτιάξω λίγο τη διάθεση τις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε, θα σας παρουσιάσω 7 εξωφρενικές σκηνές θανάτου που άλλες φορές άθελα τους κι άλλες ηθελημένα προκάλεσαν στο κοινό το γέλιο αντί τον τρόμο.

Καλή διασκέδαση….



1.    Basket Case (1982)

Σκεφτόμουν να αφήσω αυτή τη σκηνή για το τέλος αλλά επειδή θέλω να ξεκινήσουμε δυνατά με κάτι πραγματικά ξεκαρδιστικό αποφάσισα να σας την παρουσιάσω πρώτη.

Το Basket Case είναι μια φθηνή σε κόστος ταινία τρόμου με στοιχεία κωμωδίας, της δεκαετίας του 80’ που σημείωσε αρκετά μεγάλη επιτυχία και ακολουθήθηκε από αρκετά sequel.

Η σκηνή που ακολουθεί είναι ότι πιο αστείο έχω δει τελευταία και πραγματικά ξεφεύγει από τα όρια της πραγματικότητας και ίσως της ανεκτικότητας… 
Απλά  δεν πίστευα στα μάτια μου!

Επειδή αρκετά σας φόρτωσα με προσδοκίες σας αφήνω να την απολαύσετε. 
Δεν περιγράφω άλλο!





2.    Sleepaway Camp 3 (1989) 


Κατασκήνωση… 
Ιδανικό μέρος για καλοκαιρινές διακοπές σκέφτονται οι περισσότεροι, ιδανικό μέρος για δολοφονίες σκέφτηκε η νεαρή Angela Baker.

Ακολουθώντας την καριέρα του πρώτου διδάξαντα Jason, στα καλά καθούμενα άρχισε να ξεπαστρεύει  με απίστευτους τρόπους κόσμο και κοσμάκη.

Στην παρακάτω σκηνή τα δίνει όλα, σκοτώνοντας τη φίλη της με ομολογουμένως ευρηματικό τρόπο αλλά ταυτόχρονα τόσο απλό στην εκτέλεση του.
Δείτε για να καταλάβετε.




 

3.    Siam Sunset (1999) 

Η επόμενη σκηνή είναι από μια αυστραλιανή μαύρη κωμωδία του 1999 και απεικονίζει τον απίστευτα κωμικοτραγικό  θάνατο του κακού της ταινίας.

Μετά από αυτό που θα δείτε, θα συνειδητοποιήσετε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πεθάνεις και δυστυχώς ο φίλος μας παρακάτω θα το διαπιστώσει από πρώτο χέρι.

Μικρή συμβουλή: δείτε τη σκηνή ως το τέλος!





4.    Deadly Friend (1986) 


Η ταινία του Wes Craven αποτελεί μια από τις ένοχες απολαύσεις των 80’s και σίγουρα μια από τις αγαπημένες των φανατικών του σκηνοθέτη.

Μπορεί να μην έτυχε θερμής υποδοχής όταν κυκλοφόρησε, κατάφερε όμως και έγινε διάσημη για την παρακάτω σκηνή.

Η νεαρή Kristy Swanson (Λουλούδια στη Σοφίτα) μετά το θάνατο της, μετατρέπεται σε ρομπότ από έναν πειραγμένο επιστήμονα.


Επειδή όμως οι αναμνήσεις δεν έχουν σβήσει εντελώς, μην αντέχοντας άλλο, αρπάζει την ευκαιρία και ξεφορτώνεται τη στριμμένη, ηλικιωμένη γειτόνισσά της με έναν από τους πιο ευρηματικούς τρόπους που έχουμε δει ποτέ.
Αφιερωμένο στους λάτρεις του μπάσκετ!




 

5.    Sharktopus (2010) 

Τι να πει κανείς εδώ; 
Νομίζω ο τίτλος τα λέει όλα από μόνος του.

Το SyFy Channel είναι ένα καλωδιακό κανάλι που όπως φαίνεται, απαρτίζεται από κάποιους καμένους που γουστάρουν να πειραματίζονται με τα όρια της κακογουστιάς γυρίζοντας ταινίες φαντασίας και τρόμου με τέρατα που αποτελούν διασταυρώσεις γνωστών ζώων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα υβρίδιο καρχαρία-χταποδιού που πεινάει για (γυναικεία κυρίως) σάρκα και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του!

Εδώ όλο το trailer είναι από μόνο του ένα μικρό αριστούργημα κακογουστιάς αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω μια σκηνή, θα ξεχώριζα αυτή προς το τέλος όπου μια αιθέρια ύπαρξη καταβροχθίζεται  από τον Sharktopus ενώ κάνει bungee jumping!

Τα άθλια εφέ και οι ερασιτεχνικές ερμηνείες είμαι σίγουρος πως θα σας κατά-διασκεδάσουν!
Α! παίζει και ο Eric Roberts!!!
Ακόμα να πατήσετε το play;



 


6.    Final Destination 5 (2011) 

Πάμε σε κάτι πιο πρόσφατο και συγκεκριμένα σε μια από τις πιο σοκαριστικές αλλά ταυτόχρονα αστείες σκηνές της περασμένης χρονιάς.

Το Final Destination είναι αναμφισβήτητα ένα από τα horror franchise που μας έχει χαρίσει απίστευτες σκηνές διασκεδαστικών θανάτων όλα αυτά τα χρόνια.


Νομίζω όμως ότι φέτος, στο πολύ καλό πέμπτο μέρος, ξεπέρασε τον εαυτό του με τη συγκεκριμένη σκηνή.

Αρκετά καλογυρισμένη και απίστευτα σοκαριστική-κατάφερε να αιφνιδιάσει αλλά και να ρίξει τον κινηματογράφο (που το είδα) κάτω από τα γέλια.



 


7.   Freddy's Dead: The Final Nightmare (1991)
 

Αξέχαστη σκηνή σε ένα μέτριο κατά τα’ άλλα sequel, με τον αγαπητό Freddy να σκοτώνει τον έφηβο Spencer με ηλεκτρονικό τρόπο-απόλυτα εναρμονισμένο με μια εποχή που το Nintendo έσπαγε ταμία και ήταν ο βασιλιάς των video games!

Ηθελημένα αστεία, καθόλου τρομαχτική αλλά ανέλπιστα ευρηματική η συγκεκριμένη δολοφονία ανήκει στις top της σειράς και θα προκαλέσει εκτός από χαμόγελα, νοσταλγία  σε όσους υπήρξαν έφηβοι στις αρχές του 90’.





8.    Sleepwalkers (1992)

Μπορεί να νομίζετε ότι τα είχατε δει όλα μέχρι τώρα αλλά καλαμπόκι να χρησιμοποιείται ως φονικό όπλο δε νομίζω να έχετε δει!

Η συγκεκριμένη σκηνή θα σας κουφάνει ακόμα περισσότερο αν τη συνδυάσετε με την πληροφορία πως είναι γραμμένη από τον μετρ του είδους Stephen King!!!

Πάντως η ατάκα στο τέλος είναι όλα τα λεφτά…




Ελπίζω να διασκεδάσατε με αυτό το μικρό αφιέρωμα όσο κι εγώ και να σας έκανε να χαμογελάσετε έστω και λιγάκι.

Περιμένω τις δικές σας αγαπημένες κωμικό-τρομαχτικές σκηνές και φυσικά τις εντυπώσεις σας για τις παραπάνω.

Κάτι μου λέει πως το δεύτερο μέρος έρχεται λίαν συντόμως...