Header Ads

Η θρυλική Hammer ξαναζωντανεύει τον Δράκουλα


Η Hammer Films κάνει την επιστροφή της στα κινηματογραφικά horror δρώμενα.
Έχει πολλά σχέδια στα σκαριά και φαίνεται να βρίσκονται σε σωστό δρόμο, λαμβάνοντας υπόψη την εισπρακτική επιτυχία του The Woman in Black.

Έτσι, το μέλλον φαίνεται πολύ λαμπρό και ίσως να είναι η σωστή εποχή για ένα σκάψιμο στα θησαυροφυλάκια της θρυλικής εταιρείας, με μια μοντέρνα εκδοχή του Δράκουλα.

Πρόσφατα τα παιδιά που γράφουν στο Daily Dead μίλησαν με τον ιστορικό και ντοκιμενταρίστα που ασχολείται με τη Hammer Films, Marcus Hearn, ο οποίος ανέφερε την πιθανότητα μιας νέας ταινίας του Δράκουλα:


"Ο πρόεδρος της εταιρείας, Simon Oakes, συζητάει για την παραγωγή ενός νέου Δράκουλα και την τοποθετεί στο σημερινό Λονδίνο.Είναι διασκεδαστικό να κάνουμε εικασίες για το ποιος θα μπορούσε να μπει στη θέση του Christopher Lee.
Μόλις πέρυσι, θα απέρριπτα την ιδέα ενός άλλου Δράκουλα από τη Hammer ως αρκετά τραβηγμένο, αλλά νομίζω ότι η επιτυχία του Woman in Black έχει ανοίξει όλες τις πιθανότητες."

Όπως θα ξέρετε (αν έχετε διαβάσει τα πρώτα μέρη του History of Horror), θαύμαζα τον Bela Lugosi αλλά μεγάλωσα με τον Christopher Lee, και την απεικόνιση του Δράκουλα από αυτόν, για μένα, είναι η καλύτερη.

Πάντως είναι ενδιαφέρον που η Hammer ανοίγει στα ντουλάπια της για τα παλιά της icon horror monsters.